Blejnar (ANAF): Nu vor fi abuzuri in acordarea stimulentelor

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 15:20
1565 citiri
Blejnar (ANAF): Nu vor fi abuzuri in acordarea stimulentelor

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat luni ca nu vor fi facute abuzuri in acordarea stimulentelor, iar angajatii cu salarii foarte mici, dar care nu au fost performanti, nu vor primi stimulente, potrivit NewsIn.

"Nu vor fi abuzuri in acordarea stimulentelor. Daca o persoana are un salariu de patru-cinci milioane de lei si nu a facut nimic performant pentru aceasta institutie, nu trebuie sa primeasca stimulente", a declarat Blejnar.

In schmb, acesta a sustinut ca o persoana care are un salariu mai mare si este eficient, trebuie sa primeasca stimulente.

"Daca un sofer participa timp de zece nopti cu Garda Financiara sau cei de la Vama la anumite investigatii, transporta comisarii de la Garda acolo si sta noaptea si ajuta la manipularea marfurilor si incarca-descarca pana dimineata, cred ca merita stimulente in aceasta perioada pana i se normalizaeza salariul", a mai spus Blejnar.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat sambata ca au fost stabilite criteriile privind acordarea stimulentelor angajatilor din Finante si ca acestea nu sunt negociabile.

"Am termiant criteriile, o sa le prezentam sindicatelor.

Vreau sa va spun ca nu sunt negociabile.

Sunt criterii facute de specialistii nostri. Sunt criterii care sunt clar pe principii de competenta si de performanta.

Nu ne intereseaza acordarea stimulentelor pe criterii sociale, cu toate sa salariile in institutia acesta sunt mici", a declarat Blejnar.

Presedintele ANAF a spus ca indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu criteriile stabilite, "decizia este finala".

El a mentionat ca au fost stabiliti coeficientii de performanta pentru fiecare judet, in functie de trei criterii - gradul de realizare a programului de incasare, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala si din economia subterana si ponderea pentru fiecare judet in totalul incasarilor ANAF. 

#blejnar, # anaf, # stimulente , #stiri Sorin Blejnar