Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 09:17
1451 citiri
Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi ca sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit si ca, pe exemplul Bulgariei, o parte din activitatea de incasare a debitelor ar putea fi externalizata, informeaza NewsIn.

"Va trebui sa ne regandim putin sistemul de colectare a impozitelor si taxelor. Poate, de ce nu, am vazut exemplul Bulgariei, ca tot a fost invocat in ultimul timp, vom putea externaliza o parte din incasarea unor debite la care noi, ca Fisc, nu avem capacitatea inca de a reusi sa recuperam sume consistente", a spus Blejnar.

Potrivit acestuia, este necesara, totodata, o modernizare a sistemul informatic.

"Noi am pornit un proces amplu, exista o decizie a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de integrare a bazelor de date, de corelare a tuturor informatiilor pe care le detin institutiile statului, in asa fel incat sa eliminam in scurt timp statul la cozi la administratiile fiscale, iar oamenii sa poata sa-si plateasca prin card si instrumente bancare impozitele si taxele, fie ca sunt persoane fizice, fie ca sunt persoane juridice. Am introdus semnatura electronica, ce va moderniza sistemul de evidenta fiscala", a adaugat Blejna.

Potrivit acestuia, acest sistem informatic trebuie sa ofere doua avantaje, respectiv o imbunatatire a relatiei cu contribuabilul si o lupta eficienta impotriva fenomenului de evaziune fiscala.

#colectare impozite taxe evaziune fiscala blejnar , #stiri Sorin Blejnar