Boc ii ameninta cu demiterea pe Vladescu si Blejnar

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 09:21
1663 citiri
Boc ii ameninta cu demiterea pe Vladescu si Blejnar

Premierul Boc a declarat joi, comentand afirmatiile sefului ANAF potrivit caruia multi subordonati ai sai iau mita, ca el le-a cerut atat lui Sebastian Vladescu, cat si lui Sorin Blejnar, rezultate in combaterea evaziunii si ca daca va constata ca nu s-au inregistrat, cei doi vor pleca, informeaza NewsIn.

"Comentez ca trebuie sa-si faca datoria pana la capat. Asta am cerut si ministrului de Finante si presedintelui ANAF si ministrului de Finante i-am cerut explicit ca atributii de baza combaterea evaziunii fiscale si gestionarea fondurilor europene, unde Ministerul de Finante este autoritatea de coordonare. 

Acolo sunt domeniile majore de interventie ale ministerului de Finante si ale presedintelui ANAF si fiti convinsi ca voi fi cu ochii pe ei in fiecare luna pentru ca am modificat legislatia expres tocmai pentru a da instrumente suplimentare pentru a lupta cu evaziunea fiscala.

Daca nu voi vedea rezultate, vor pleca", a declarat premierul, solicitat sa comenteze afirmatia lui Sorin Blejnar despre nemultumirea pe care o are ca angajatii Garzii Financiare iau spaga.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat, miercuri, dupa intalnirea pe care a avut-o cu expertii FMI, ca este nemultumit de calitatea morala a unor comisari ai garzii financiare si a amenintat ca vor urma multe disponibilizari in perioada urmatoare.

"Activitatea Garzii Financiare trebuie imbunatatita. (...)

Personal nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si cu ocazia acestor restructurari vreau sa le trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a declarat Blejnar.

Intrebat fiind ce anume il nemultumeste la comportamentul acestora, Blejnar a raspuns ca faptul ca "iau spaga" si a precizat ca, in ce priveste identificarea acestora, aceasta "este sarcina parchetului".

"In ultimele 2-3 luni am avut niste incidente foarte neplacute pentru orice conducator de institutie, cand sunt retinuti 2 sau 3 sau 5 sau 6 lucratori nu este un lucru pozitiv si, pornind de la aceasta logica, cred ca exista oameni atat in Garda Financiara, cat si in alte institutii din subordinea ANAF si din alte institutii ale statului, care nu isi fac treaba", a mai spus seful ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #vladescu, #blejnar , #stiri Sorin Blejnar