Camera de Comert romano-olandeza vrea controale nediscriminatorii

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 10:20
1148 citiri
Camera de Comert romano-olandeza vrea controale nediscriminatorii

Autoritatile romane sunt indreptatite sa-si intensifice activitatile impotriva evaziunii fiscale, apreciaza reprezentantii Camerei de Comert romano-olandeze, care apreciaza, insa, ca toate controalele ar trebui sa fie nediscriminatorii si sa nu vizeze un anumit sector economic sau o anumita comunitate de afaceri.

"Desi suntem de acord cu faptul ca autoritatile romane sunt indreptatite sa-si intensifice activitatile impotriva evaziunii fiscale si criminalitatii transfrontaliere, suntem de parere ca toate controalele efectuate de autoritatile romane ar trebui sa fie nediscriminatorii si sa nu vizeze un anumit sector economic sau o anumita comunitate de afaceri", a declarat Peter de Ruiter, presedintele Camerei de Comert romano-olandeze (NRCC), citat intr-un comunicat de presa al organizatiei remis, vineri, agentiei Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la B1TV, raspunzand unei intrebari, ca Romania doreste sa dobandeasca respect in UE si sa aiba un comportament european, mentionand ca situatia legata de transporturile de flori din Olanda oprite la vama a fost "o coincidenta".

Presedintele a spus ca de la inceputul anului au fost vreo 200 de transporturi de flori din Olanda oprite la vama.

El a mentionat ca situatia a devenit insa cunoscuta exact dupa anuntul Olandei privind pozitia legata de intrarea Romaniei in Schengen. In acest context, Basescu a declarat, raspunzand unei intrebari, ca situatia legata de transporturile de flori din Olanda oprite la vama a fost "o coincidenta".

Anterior, presedintele Traian Basescu declara, la TVR 1, ca "razboiul lalelelor" este o exagerare, precizand ca Romania are o batalie cu evaziunea fiscala si a cerut firmelor olandeze sa nu mai exporte flori firmelor fantoma din Romania.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat pentru Mediafax ca florile au reprezentat pentru Garda Financiara o preocupare permanenta, pentru ca fac parte, la fel ca si lactatele, din categoria produselor cu risc fiscal ridicat pe care autoritatile le monitorizeaza inca din 2009. El a precizat ca de la inceputul lui 2009 a dispus o monitorizare a intrarilor din spatiu comunitar la produse cu risc fiscal ridicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camera comert romano olandeza, #controale vama, #controale, #anaf, #evaziune , #stiri Sorin Blejnar