Csibi Barna, dat afara de la ANAF

Joi, 05 Mai 2011, ora 17:44
1611 citiri
Csibi Barna, dat afara de la ANAF

Comisia de Disciplina din cadrul Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF) a decis joi demiterea, pentru neprezentare la locul de munca, a lui Csibi Barna, barbatul din Miercurea Ciuc care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu intr-o piata din centrul orasului, transmite NewsIn.

"Decizia Comisiei de Disciplina, de demitere din functie a lui Csibi Barna, a fost validata si va fi semnata astazi (joi, n.r.) sau maine (vineri, n.r). Oficial, incepand de maine, acesta nu mai este functionar public", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Barna nu s-a prezentat in fata Comisiei de Disciplina, care s-a intrunit joi pentru a analiza situatia sa.

In urma cu o saptamana, presedintele ANAF a anuntat ca Csibi Barna, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Harghita, a refuzat sa se prezinte in Bucuresti, la noul loc de munca unde fusese detasat, astfel incat a sesizat Comisia de Disciplina.

Peste 200 de militari in rezerva au protestat, miercuri, in fata sediului ANAF, nemultumiti de atitudinea lui Csibi Barna, angajatul ANAF care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu.

Aceasta este cea de-a doua Comisie de Disciplina intrunita in cazul lui Csibi Barna, prima avand loc la finele lunii martie.

Initial, Barna a fost mutat la Administratia Finantelor Publice a orasului Abrud, judetul Alba, pentru sase luni. Ulterior, s-a dispus mutarea la Administratia Finantelor Publice Sector 2, insa Barna nu s-a prezentat la serviciu timp de o saptamana.

Functionarul a incalcat prevederile Legii nr. 7/2004, republicata, privind Codul de conduita a functionarilor publici, care stabileste ca printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea functiei publice.

#csibi barna, #anaf, #loc munca, #demitere anaf, #loc munca , #stiri Sorin Blejnar