"Fara reducerea evaziunii o sa avem mai putine sosele, alocatii mai mici, sanatate mai putina"

Marti, 02 Martie 2010, ora 12:23
749 citiri
"Fara reducerea evaziunii o sa avem mai putine sosele, alocatii mai mici, sanatate mai putina"

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, s-a declarat nemultumit de lupta impotriva evaziunii fiscale, criticand inspectorii ANAF, carora le cere actiuni foarte dure pentru a rezolva aceasta problema "majora" a Romaniei.

"Evaziunea fiscala constituie o problema majora a Romaniei si nu pot sa multumesc nimanui (...) Cea mai buna lege, cele mai bune norme sunt absolut caduce. Daca dumneavoastra nu va faceti treaba, si mesajul meu este sa va faceti treaba (...) Vreau sa fiti foarte activi, sa iesiti din birouri, sa-i lasati in pace pe contribuabilii care platesc si sa va ocupati de evaziune.

Iesiti din birouri si aflati ce se intampla in judetele si orasele dummneavoastra. Nu e bine ce se intampla, avem nevoie de o actiune foarte dura, foarte solida", a spus Vladescu la prezentarea raportului anual al ANAF, precizeaza Mediafax.

El a tinut sa multumeasca contribuabilior care si-au platit obligatiile si primului ministru, Emil Boc, prezent la eveniment, pentru sustinerea sa, dar a afirmat ca nu-si poate multumi lui personal, presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, si angajatilor ANAF pana cand nu vede masuri de limitare a evaziunii.


Ministrul a povestit ca, in ultima duminica, a fost intr-o plimbare prin Bucuresti cu unii dintre sefii ANAF, care nu stiau sa ajunga in zonele cu evaziune fiscala ridicata, desi cunosteau denumirile acestora.


"Nu stiu cum ati fost numiti si nu ma intereseaza cum ati fost numiti. Indiferent ce credeti despre mandatul pe care l-ati primit acolo unde ati fost numiti, pentru mine exista un singur mandat: lupta impotriva evaziunii fiscale", a spus Vladescu.


El a vorbit dur, cerand angajatilor ANAF sa nu faca nicio concesie contribuabililor evazionisti si sa nu cedeze presiunilor, indiferent de unde vin acestea.


"Daca simtiti ca nu mai faceti fata, apelati la sefi, la domnul presedinte Blejnar si la mine", le-a transmis Vladescu angajatilor ANAF.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziunea, #fiscala, #masuri, #vladescu , #stiri Sorin Blejnar