Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele, start la executarile silite

Finantele, start la executarile silite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat unda verde executarilor silite. In perioada de criza, inspectorii ANAF au decis sa demareze actiunile de recuperare a restantelor marilor companii la bugetul consolidat, cifrate la putin peste cinci miliarde de lei, in scadere cu 17% fata de finele anului trecut.

Reducerea a fost realizata si in contextul in care al doilea mare datornic, Remin, a intrat in insolventa. "Compania Remin Baia Mare a intrat in stare de insolventa, de aceea nu mai apare in lista", a precizat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

Remin avea, pe 31 decembrie, datorii la bugetul general consolidat de 485 milioane de lei.


Impozitele, platite mai greu


Conform listei marilor datornici, pe 31 martie 2009, Compania Nationala a Huilei (CNH) a ramas pe prima pozitie cu datorii, la cele patru bugete, in valoare totala de 3,27 miliarde de lei.


La CNH nu s-a inceput procedura de executare silita intrucat compania se afla in administrare speciala. Pe lista marilor datornici la bugetul de stat, la care au inceput procedura de executare silita se regasesc AAA Auto (16.374 lei), Alprom (1,67 milioane lei), Apa Nova (10.000 de lei), Astra Vagoane Arad (7,58 milioane lei), Blue Air Transport Aerian (1,06 milioane lei), European Food (24 milioane lei), European Drinks (6,03 milioane lei), Electroputere (113 milioane lei) si Grup Servicii Petroliere (8,28 milioane lei).


De vehementa inspectorilor ANAF nu au scapat nici companiile de stat din domeniul energetic sau feroviar. Spre exemplu, Compania Uraniului are de achitat 689.696 dlei, Posta Romana - 14.400 lei, CNADNR - 354.273 lei, iar CFR SA - 384 milioane lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1496 ori
Citeste mai multe despreanaf executari silite