Garda Financiara a confiscat 90 de tiruri

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:27
1594 citiri
Garda Financiara a confiscat 90 de tiruri

Garda Financiara a dispus, in perioada 1-10 aprilie, confiscarea a 90 de tiruri incarcate cu marfuri alimentare si nealimentare, valoarea bunurilor ridicandu-se la 8,1 milioane lei, se arata intr-un comunicat remis marti de Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala, anunta NewsIn.

"De la inceputul anului am dispus actiuni permanente de verificare a segmentului achizitiilor intracomunitare la punctele de trecere a frontierei de stat, precum si a zonelor de desfacere a produselor alimentare, a legumelor si fructelor, in mod special. Aceste verificari ample vor continua atat in Bucuresti, cat si in tara si atat in complexele comerciale, cat si in punctele de trecere a frontierei", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Astfel, au fost confiscate sau indisponibilizate, in vederea confiscarii sau emiterii de masuri asiguratorii, 58 de tiruri incarcate cu aproximativ 1.300 de tone de legume si fructe, 13 tiruri incarcate cu circa 300 tone de cereale, sapte tiruri cu 150 tone carne, cinci tiruri cu materiale de constructii si sapte tiruri cu alte produse alimentare si nealimentare (oua, flori, anvelope, confectii etc). La acestea se adauga cantitati importante de marfuri alimentare si nealimentare fara documente legale, identificate in depozite si in mici transporturi.

Valoarea totala a marfurilor confiscate insumeaza 8,1 milioane lei.

In urma controalelor, au fost stabilite masuri asiguratorii de 36,8 milioane lei si au fost aplicate amenzi totale de 5,1 milioane lei.

Comisarii Garzii Financiare au calculat si incasat in avans TVA in valoare totala de peste 40,2 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#garda financiara, #confiscare, #marfa alimentara, #marfa nealimentara , #stiri Sorin Blejnar