O parte dintre fostii sefi ai deconcentratelor au fost reconfirmati in functii

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 15:35
1321 citiri
O parte dintre fostii sefi ai deconcentratelor au fost reconfirmati in functii

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca 88% dintre fostii sefi ai serviciilor deconcentrate care apartin de ANAF au fost reconfirmati in functie in urma concursurilor organizate dupa ce OUG 37/2009 a intrat in vigoare, potrivit Newsin.

"Ce pot sa va spun este ca am primit o informatie de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala care mi-a spus ca, in urma contractelor de management incheiate, 88% din persoanele care erau in functie au fost reconfirmate.

De unde se tot vorbea ca este nu stiu ce schimbare, nu stiu ce politizare, uitati aceasta situatie de la ANAF (...) 88% dintre persoanele care au fost in functie, daca au demonstrat ca sunt profesioniste, au fost reconfirmate in functie si au contract de management", a declarat Boc la RRA.

Guvernul a adoptat in luna aprilie o OUG prin care sute de directori si directori adjuncti ai serviciilor deconcentrate au fost demisi.

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Andras Skazal, a declarat ulterior ca actul normativ privind deconcentratele se resfrange asupra a 2.092 de posturi de functionari publici din totalul celor aproape 170.000 de posturi existente la nivel national.

ANAF a trimis 318 preavize directorilor generali si adjuncti din tara, a declarat atunci pentru NewsIn presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a precizat ca in fiecare judet au fost trimise 7 preavize: comisarului-sef si adjunctului de la Garda Financiara, sefului si adjunctului de la Vama, precum si directorului general si celor doi directori adjuncti din directiile Finantelor Publice.

Un numar de 22 de persoane au chemat Guvernul in judecata formuland actiuni impotriva OUG 37/2009, prin care au fost demisi sefii serviciilor deconcentrate, potrivit unui raspuns al SGG remis NewsIn.

Institutia nu poate preciza cate persoane au contestat in instanta si ordinele de demitere, acestea fiind emise de ministerele care au in subordine sau coordonare institutiile deconcentrate respective. 

 

#anaf, #boc, #functii, #reconfirmare, #sefi , #stiri Sorin Blejnar