Secretar de stat in MFP, castig de 36.000 lei din indemnizatii

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 16:00
1709 citiri
Secretar de stat in MFP, castig de 36.000 lei din indemnizatii

Un secretar de stat din Ministerul Finantelor Publice a castigat in luna aprilie din indemnizatiile de sedinta din Consiliile de Administratie si AGA suma de 35.758 lei net, acesta fiind obligat sa-si doneze toata suma la bugetul de stat, in urma unui ordin dat de ministrul Sebastian Vladescu, precizeaza NewsIn.

Situatia privind veniturile nete incasate de demnitarii din Ministerul Finantelor, altele decat cele realizate din salarii in luna aprilie 2010, arata ca secretarii de stat din aceasta institutie au castigat pe langa veniturile salariale de la minister aproape 61.000 lei net.

Unul dintre cei patru secretari de stat din MFP a castigat in luna aprilie 18.698 lei net, iar un altul 6.353 lei, in calitate de membru AGA si CA, insa acestia nu au fost obligati sa vireze sumele obtinute la bugetul de stat.

Un singur secretar de stat a fost remunerat practic doar cu venitul salarial in luna aprilie, in conditiile in care a castigat din alte surse suma de 40 de lei.

Veniturile salariale nete ale secretarilor de stat din Ministerul Finantelor s-au situat in luna aprilie intre 3.876 lei si 4.693 lei.

Sefii ANAF au castigat aproape 36.000 lei din indemnizatiile din AGA si CA-uri.

Si presedintele Agentiei Nationala de Administrare Fiscala(ANAF), Sorin Blejnar, a castigat din indemnizatiile de sedinta din Consiliile de Administratie si AGA suma de 18.698 lei, pe langa venitul salarial net din luna aprilie de 4.693 lei. Acesta sustine ca a depus toate indemnizatiile din luna aprilie in contul de venituri ale bugetului de stat - "Donatii pentru diminuarea efectului crizei economice".

Nu la fel s-a intamplat, insa, cu unul dintre cei doi vicepresedinti ai ANAF care a incasat in luna aprilie 17.085 lei, din indemnizatiile de sedinta la AGA si CA-uri.

Presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, a incasat din indemnizatiile de sedinta 2.430 lei in luna aprilie, la aceasta suma adaugandu-se veniturile salariale nete din aceasta luna de 4.693 lei.

#secretar, #ministerul, #finante, #indemnizatii , #stiri Sorin Blejnar