Sorin Blejnar: Vom trece la procesul de restructurare a ANAF

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 18:36
1783 citiri
Sorin Blejnar: Vom trece la procesul de restructurare a ANAF

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi ca este necesar un proces de restructurare a agentiei si a institutiilor subordonate, urmand a se trece la desfiintarea unor administratii financiare din tara, relateaza NewsIn.

"Un lucru pe care il anunt si care nu este luat ca urmare a protestului spontan: va trebui sa trecem la procesul de restructurare a institutiei si in principal vorbim de restructurarea ANAF si a institutiilor subordonate.

Vorbesc aici despre Garda Financiara, despre Directiile Generale ale Finantelor Publice, vorbesc despre Autoritatea Nationala a Vamilor.

Vom trece la desfiintarea unor administratii fiscale din tara pentru ca suntem o tara care are 424 de administratii financiare. Avem administratii financiare care din punct de vedere al costului colectarii au eficienta zero.

Oamenii nu vor fi dati afara, ci vor fi redirectionati spre zonele de risc fiscal, acolo unde avem nevoie de oameni", a spus Blejnar.

Potrivit acestuia, Garzii Financiare i se vor conferi atributii in ceea ce priveste executarea silita.

"In perioada imediat urmatoare vom conferi Garzii Financiare unele atributii in ceea ce priveste efectuarea controalelor fiscale, in ceea ce priveste executarea silita.

Vom comasa aceste structuri sub o singura structura si totodata vom incerca sa unificam, si vom reusi, controlul.

Sa avem o singura institutie din partea MFP care sa verifice contribuabilul, nu doua sau trei institutii" a mai spus seful ANAF.

El a mai precizat ca activitatea de administrare si control a accizelor de la Vama va fi transferata la acesata structura unificata si ca se doreste ca o parte din atributiile Garzii Financiare sa le efectueze Politia, pentru a nu fractiona marile cazuri de evaziune fiscala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sorin, # blejnar, # anaf , #stiri Sorin Blejnar