Tribunalul Bucuresti a deschis procedura de insolventa a Realitatea Media

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 11:28
1444 citiri
Tribunalul Bucuresti a deschis procedura de insolventa a Realitatea Media

Instanta a admis, joi, deschiderea procedurii de insolventa a trustului Realitatea Media, la cererea companiei, conform Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat ca instanta a admis actiunea Realitatea Media, fiind deschisa procedura generala de insolventa.

Dosarul privind deschiderea procedurii de insolventa in cazul Realitatea Media a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti in 2 septembrie.

Elan Schwartzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a vorbit marti, intr-o conferinta de presa, despre cererea de insolventa depusa de companie. Schwartzenberg a spus ca este vorba despre o procedura de reorganizare judiciara cu care Sebastian Ghita, managerul companiei, este de acord.

"Am venit aici pentru a explica ce se intampla cu Realitatea. Pentru a nu crede cineva ca intram in insolventa sau a nu se intelege ca este vorba de un faliment.

Dupa patru luni de la achizitie, am ajuns la concluzia ca este nevoie sa initiem o procedura de reorganizare judiciara. Exact asa se numeste - reorganizare judiciara.

Scopul acestei proceduri este a de a apara societatea de tot ce se intampla ostil in afara ei. Procedura dureaza, de obicei, trei ani de zile si permite societatii, conducerii, proprietarilor de a reorganiza tot ce se intampla acolo. In speta, sa va dau un exemplu, am incercat sa reesalonam, potrivit legii date de acest guvern, creditul celor de la ANAF. Avem o datorie acolo.

Avem penalizari. Avem intarzieri. Este vorba de o suma de mai multe milioane de euro. Nu numai ca nu am reusit sa o reesalonam cu dansii, dar functionam de mai multe luni cu conturile total blocate. Mai mult decat atat, managementul nu a reusit sa isi achite datoriile la stat, ma refer la taxe si salarii, nici TVA.

Nu din rea vointa. Pur si simplu nu au mai facut fata. Si atunci, discutand, sfatuindu-ma cu avocati, cu oamenii care se pricep in acest domeniu, am ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda este de a schimba aceasta procedura", a declarat Elan Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg a mai spus ca nu a luat in calcul falimentul Realitatea Media, care este "un simbol pentru popor", si ca isi doreste sa nu ii dezamageasca pe cei care lucreaza acolo. El a explicat ca isi doreste ca Realitatea Media, un trust pe care il respecta foarte mult, sa mearga inainte si colaboreaza cu managementul pentru a gasi rezolvari la actualele probleme ale companiei.

Totodata, el a precizat ca vrea ca procesul de reorganizare juridica sa se incheie in maximum trei ani.

In ceea ce priveste disponibilizarile de personal, Schwartzenberg a declarat ca spera sa fie cat mai putine.

Pe de alta parte, vorbind despre Sebastian Ghita, Schwartzenberg a declarat ca are o relatie personala "extraordinara" cu acesta si el a facut tot ce a stiut el mai bine, dar nu a putut mai mult, dat fiind ca Realitatea Media are atat datorii din trecut, cat si datorii lunare.

Intrebat daca nu creditorii sunt cei care pot decide reorganizarea judiciara sau falimentul companiei, Elan Schwartzenberg a precizat ca el este cel mai mare creditor al companiei.

El a mai dezvaluit ca Realitatea Media avea conturile blocate inainte ca el sa cumpere compania si ca ar fi putut apela la ajutorul prietenului sau, Sorin Blejnar, pentru a rezolva situatia, dar a ales calea legala.

Sebastian Ghita, care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat in octombrie 2010 managementul societatii Realitatea Media, care detine licentele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV si The Money Channel, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM si Guerrilla.

Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Dupa mai multe luni de conflicte intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat intr-o conferinta de presa ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#concediere realitatea, #realitatea, #realitatea faliment, #realitatea insolventa , #stiri Sorin Blejnar