Sorin Minea, Romalimenta: Consumam mancare pe care nu o controleza nimeni

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 10:55
2185 citiri
Sorin Minea, Romalimenta: Consumam mancare pe care nu o controleza nimeni

Sorin Minea, presedintele Patronatului Romalimenta, a tinut sa precizeze, vineri, in urma scandalului cum ca in Piata Obor se vindea carne de cal in loc de carne de vita, ca principala problema nu este tipul de carne, ci modul de comercializare. 

"Carnea de cal e comestibila. Si aia de cal, si aia de curcan, si aia de caine, in unele tari. Daca va inchipuiti ca magazinele alea, care vand ieftin, cu vanzatori simpatici si fara bon fiscal este carne de la animale controlate, va inselati. Cea mai periculoasa, acum, este carnea interzisa vanzarii. Exista alimente care nu se pot comercializa", a spus Sorin Minea, vineri seara, la Realitatea Tv.

Acesta a subliniat faptul ca, potrivit legislatiei europene, nici porcul pe care il creste omul in curte nu este controlat, deci ar trebui sa nu se vinda.

"La noi, lumea e chiar fericita cand aude de porc crescut in curte. Daca pui mult bicarbonat si condimente, nici macar nu iti dai seama ca acea carne ar putea fi controlata. Problema este alta: romanul mananca mancare pe care nu o controleza nimeni. Romanului nu i se explica de ce ce i se vinde cu acte e bun si ce i se vinde fara este riscant", sustine el.

Inspectorii ANPC au verificat, joi, mai multe unitati de comercializare a carnii din Piata Obor si au descoperit ca mare parte din carnea comercializata ca fiind carne de vita era de cal.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sorin minea, #alimente, #mancare , #stiri Sorin Minea