TVA-ul la mancare ii incaiera pe producatori si pe reprezentantii Ministerului Finantelor

Luni, 05 Noiembrie 2007, ora 22:38
838 citiri
TVA-ul la mancare ii incaiera pe producatori si pe reprezentantii Ministerului Finantelor

Aflati la aceeasi masa, ieri, la un seminar organizat de agentia de presa Mediafax, reprezentantii producatorilor de alimente si bauturi si cei ai Ministerului Finantelor s-au contrat pe tema reducerii taxei pe valoare adaugata (TVA) pentru produsele de baza si a accizarii bauturilor alcoolice."Din calculele Ministerului Finantelor a reiesit ca influenta reducerii TVA la alimentele de baza asupra bugetului ar fi foarte mare", a declarat Mariana Vizoli, director in minister. Declaratia i-a "aprins" pe producatori, care s-au aratat revoltati de faptul ca guvernul isi protejeaza veniturile in dauna consumatorilor.

"Romania aplica cel mai ridicat nivel al TVA la alimente (n.r. - 19%) din UE, dupa Danemarca, in Anglia taxa nu exista, in timp ce in Germania este de doar 4%. Asta in conditiile in care salariul minim la noi e de cateva ori mai mic decat in Vest", a spus Sorin Minea, presedintele Federatiei Romali-menta.


Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=312766/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.