Oprescu, despre datoria Guvernului pentru Stadionul National: S-a ajuns la zi

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 17:49
1327 citiri
Oprescu, despre datoria Guvernului pentru Stadionul National: S-a ajuns la zi

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, miercuri, despre banii pe care i-ar datora Guvernul municipalitatii pentru lucrarile la Arena Nationala, ca Executivul "a ajuns la zi cu aceeasi datorie", precizand ca suma respectiva se ridica la 300 de milioane de lei.

"A ajuns la zi cu aceeasi datorie, respectiv 300 de milioane de lei", a raspuns Oprescu, unei intrebari privind stadiul compensarii de catre Guvernul Romaniei a sumelor restante folosite de municipalitate la construirea Arenei Nationale.

Edilul a explicat ca datoria este, in prezent, de 300 de milioane de lei, dupa ce in urma cu doi ani au fost achitati 145 de milioane de lei de catre Guvernul Boc, iar in 2008 alti 31 de milioane de lei de catre Guvernul Tariceanu, in total sumele reprezentand 30% din costul constructiei stadionului, fata de 75 de procente, atat cat se angajase Executivul sa suporte la realizarea acestui obiectiv.

"Ambitia a fost de a-l face si de a-l da in folosinta publicului, iar acum studiez metode de revigorare a ierbii", a completat Oprescu.

Lucrarile de construire a Arenei Nationale au costat 614.214.792,78 lei, fara TVA, dupa patru acte aditionale la contractul de executie initial.

#datorie stadionul national, #stadionul national Romania, #national arena Guvern , #Primar Bucuresti