28.000 de firme italiene, in Romania. 1,5 milioane de romani muncesc in Italia

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 00:33
4420 citiri
28.000 de firme italiene, in Romania. 1,5 milioane de romani muncesc in Italia

Edilul Romei, Giovanni Alemanno, a declarat vineri seara ca in Italia lucreaza si locuiesc 1,5 milioane de romani, iar in Romania sunt 28.000 de societati italiene, apreciind ca aceste cifre nu sunt intamplatoare, pentru ca cele doua state sunt asemanatoare, potrivit Mediafax.

"Intre granitele Italiei lucreaza si traiesc 1,5 milioane de romani, iar in Romania opereaza 28.000 de societati italiene. Observam un schimb si o cooperare enorma in care trebuie sa investim in viitor.

Dar eu cred ca aceste cifre nu sunt la intamplare, cred ca, instinctiv, italienii si romanii sunt popoare asemanatoare, frati, iar acest sentiment este mai puternic decat orice neintelegere si echivoc care au avut loc in recenta istorie", a spus Giovanni Alemanno, la ceremonia de inaugurare a monumentului Lupoaicei, reamplasat in Piata Sfantul Gheorghe din Capitala.

Primarul Romei l-a felicitat pe edilul Bucurestiului, Sorin Oprescu, pentru curatenia si ordinea pe care le-a remarcat in timpul vizitei sale. Alemanno s-a referit si la criza economica, aratand ca aceasta este prezenta atat in Romania, cat si in Italia.

"Noi vom depasi insa aceasta criza, si o vom depasi impreuna. Doar o puternica cooperare comuna europeana ne va permite sa depasim aceste probleme. Acest impuls provine dintr-o bogatie antica, acesta fiind motivul pentru care suntem azi aici, sa va amintim radacinile noastre antice", a adaugat Alemanno.

Dupa ceremonie, primarul Romei a vorbit despre infractionalitate, spunandu-le jurnalistilor prezenti la eveniment ca dintotdeauna au existat criminali si vor exista in continuare, acesta fiind motivul pentru care "trebuie sa fim foarte duri cu ei".

"Infractorul ramane tot infractor, indiferent daca este roman, italian sau de alte cetatenii. Impreuna cu primul ministru roman, dar si cu primarul am convenit sa dam dovada de toleranta zero fata de infractionalitate si totodata sa colaboram, sa favorizam toti cetatenii onesti", a declarat Alemanno.

Giovanni Alemanno a participat, vineri seara, alaturi de primarul Bucurestiului si de ambasadorului italian Mario Cospito, la ceremonia de inaugurare a monumentului Lupoaicei, reamplasat in Piata Sfantul Gheorghe, care de vineri se va numi Piata Roma. 

#firme, #italia, #muncitori, #romani , #stiri Sorin Oprescu