40 de institutii subordonate Primariei Capitalei nu si-au publicat contractele

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 01:00
1699 citiri
40 de institutii subordonate Primariei Capitalei nu si-au publicat contractele

RATB, Centrul de Protectie a Plantelor si Muzeul National al Literaturii Romane sunt singurele institutii subordonate Primariei Capitalei care si-au publicat, pe site-ul municipalitatii, contractele aflate in derulare, in timp ce RADET si alte 40 de institutii nu au facut acest lucru, informeaza Newsin.

Practic, cei de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), Administratia Strazilor, Administratia Lacuri Parcuri si alte 38 de institutii nu pun in aplicare o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 31 mai, privind transparenta decizionala.

Hotararea prevede ca toate contractele municipalitatii bucurestene si ale institutiilor subordonate nu vor mai avea clauze de confidentialitate si vor fi facute publice in cel mult 10 zile de la semnarea lor. Obligativitatea de a face publice contractele in termen de maximum 10 zile se refera si la cele aflate in derulare.

Decizia CGMB are ca scop asigurarea transparentei in cheltuirea banilor publici. Hotararea vizeaza inclusiv contractele incheiate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), cu exceptia celor de furnizare a apei calde si caldurii pentru consumatori.

Potrivit unor consilieri municipali, institutiile nu fac publice contractele deoarece sefii lor nu sunt trasi la raspundere pentru asta de catre primarul general Sorin Oprescu. Conform hotararii CGMB, edilul-sef ar fi trebuit sa-i sanctioneze pe toti cei care nu fac publice in 10 zile contractele semnate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#capitala, #institutii, #primarie, #transparenta , #stiri Sorin Oprescu