8,3 mil. euro pentru numararea gropilor din Bucuresti

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 09:53
1312 citiri
8,3 mil. euro pentru numararea gropilor din Bucuresti

Administratia Strazilor Bucuresti vrea sa dea 8,3 milioane de euro pentru inventarierea gropilor din asfalt si supravegherea lucrarilor de reparare a strazilor, conform NewsIn.

Suma se adauga unui contract de intretinere si administrare a 204 strazi din Capitala, pentru care edilii sunt dispusi sa plateasca 287 milioane de euro.

"Acele firme au obligatia ca zi de de zi sa monitorizeze cele 204 strazi pe care le au in intretinere si sa raporteze Administratiei Strazilor unde apar probleme, gropi, neconformitati si asa mai departe.

Firmele programeaza si verifica proiecte de lucari care urmeza sa fie efectuate, controleaza starea tehnica a lucrarilor efectuate de firmele de constructii', a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Strazilor, Carmen Dinca.

Suprafata totala de carosabil si trotuare ce va fi pusa sub supraveghere pentru 8,3 milioane de euro este de 6,8 milioane de metri patrati.

"Smecheria era alta pana in 2008.Cand luai constructorul te casatoreai si cu ma-sa si cu ta-su si cu toata familia si luai si consultantul.

Ei, ghinion de nesansa nu s-a mai intamplat asa din 2008. Ca cifra este mult, dar ideea e ca niciodata in istoria apropiata nu au fost atinse aceste sume, decat daca exista rea vointa.

Si cateodata a existat rea vointa. Adica au fost platiti consultantii inainte sa se termine lucrarile", a precizat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Serviciile de supervizare a lucrarilor de intretinere pe cele 204 strazi cuprinse in acest program au fost atribuite catre doua firme care lucreaza in asociere si care, in ultimii ani, au avut mai multe contracte cu statul.

#gropi, #gropi bucuresti, #lucrare asfaltare, #administratia strazilor, #primarie, #oprescu , #stiri Sorin Oprescu