Bucurestenii ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus pe luna pentru apa calda

Luni, 08 Martie 2010, ora 16:44
1098 citiri
Bucurestenii ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus pe luna pentru apa calda

Consumatorii casnici din Capitala ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus, lunar, pentru apa calda, majorare estimata pentru cei care locuiesc in apartamente cu doua-trei persoane, a anuntat, luni, primarul general Sorin Oprescu, citat de NewsIn.

Cresterea pretului de facturare pentru populatie, ca urmare a reducerii subventiilor, va insemna cheltuieli mai mari cu 75,4 lei pe luna pentru acelasi apartament asa-zis conventional, locuit de doua-trei persoane, care consuma, in medie, 5 gigacalorii de apa calda pe an.

"Primaria nu mai poate subventiona pretul apei calde. Nu mai avem resurse", a spus edilul-sef al Capitalei, care a subliniat ca reducerea subventiilor este prevazuta in bugetul municipalitatii pe 2010.

Oprescu a mai precizat, in schimb, ca pretul de facturare a caldurii pentru populatie va ramane neschimbat, respectiv 119 lei/gigacalorie, datorita subventiilor.

Pentru apa calda, insa, populatia va plati exact pretul de la producator, adica 300 de lei/gigacalorie, indiferent de anotimp.

Oprescu a mai spus ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) sunt adevarate gauri negre, care consuma aproape jumatate din bugetul municipalitatii.

"Trebuie eficientizate si apoi transformate in societati comerciale", a conchis primarul general. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata, # lei, # apa, # calda , #stiri Sorin Oprescu