Bugetul Capitalei nu a primit girul Directiei de Finante Publice

Marti, 22 Martie 2011, ora 15:13
1459 citiri
Bugetul Capitalei nu a primit girul Directiei de Finante Publice

Bugetul municipalitatii bucurestene pe 2011 a fost restituit, marti, Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia, informeaza Prefectura Capitalei.

Printre problemele identificate se numara anexa la buget referitoare la aprobarea numarului de posturi si a fondului de salarii pentru 2011 pentru fiecare institutie subordonata Primariei Municipiului Bucuresti.

O alta problema este lipsa de corelare a veniturilor si cheltuielilor bugetului local, ca urmare a introducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011.

Directia de Finante mai cere depunerea situatiei sumelor decontate de casele de asigurari de sanatate pentru serviciile medicale furnizate si a sumelor alocate din bugetul Ministerului Sanatatii cu aceasta destinatie.

Finantele solicita si retransmiterea situatiei privind gradul de realizare a veniturilor proprii pe anii 2009 si 2010.

Reprezentantii Directiei de Finante Bucuresti au solicitat municipalitatii sa dispuna masurile necesare in vederea retransmiterii de urgenta a bugetului local pe 2011.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, tot marti, ca bugetul Capitalei pe 2011 trebuie votat din nou, sustinand in acelasi timp ca Ministerul de Finante a respins forma cu amendamentele PDL, aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in 28 februarie.

In acelasi context, prefectul municipiului Bucuresti, Mihai Atanasoaei, a afirmat, luni, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB.

Analiza prefecturii a scos la iveala peste 30 de situatii in care suma de bani pentru unele institutii, investitii sau pentru unele capitole generale nu este aceeasi cu suma prevazuta in amendament sau in propunerile primarului. Astfel, la venituri, primarul a propus suma de 5,14 miliarde lei, consiliul a votat 4,74 miiliarde lei, iar in forma scrisa transmisa prefectului apare suma de 4,71 miliarde lei.

Potrivit prefectului, primarul sau CGMB poate convoca o sedinta in care sa fie corectate erorile.

#bugetul capitalei, #sorin oprescu , #stiri Sorin Oprescu