Bugetul Capitalei pe 2011, aprobat de consilierii generali

Luni, 28 Februarie 2011, ora 18:51
1504 citiri
Bugetul Capitalei pe 2011, aprobat de consilierii generali

Bugetul Capitalei pe 2011 a fost aprobat in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), insa primarul general Sorin Oprescu a anuntat ca il va ataca in contencios administrativ, pe motiv ca nu asigura functionarea unor servicii publice, relateaza NewsIn.

In forma bugetului aprobata de CGMB, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a primit 489 milioane lei, fata de 429 de milioane, cat se propunea in proiectul lui Oprescu, iar Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a urcat la 640 milioane lei, de la 600 de milioane.

"Este un buget politizat", a mai spus edilul-sef al Capitalei, care, tot luni, i-a acuzat pe consilierii PDL ca vor sa ia banii destinati terminarii stadionului National si altor proiecte ale primariei pentru a-i da regiilor pe care le conduc oamenii lor, cu referire la RATB si RADET.

Bugetele RATB si RADET au crescut si datorita taierii a 235 de milioane din fondurile alocate pentru lucrarile la stadionul National.

Potrivit viceprimarului Mircea Raicu, cu noile bugete, cele doua regii vor functiona normal cel putin in primele opt luni ale anului.

Bugetul Capitalei pe 2011 prevede venituri de circa 4,58 miliarde lei si cheltuieli de circa 5,1 miliarde, se arata in proiectul de buget.

Primaria Capitalei prognozeaza ca anul acesta va incasa din impozite (pe venit, profit) 2,97 miliarde lei, in scadere fata de suma incasata pentru 2010, de 3,2 miliarde lei.

Din creditele externe, municipalitatea vrea sa cheltuiasca in acest an 302 milioane lei, iar din fondurile nerambursabile, 97,1 milioane lei.

Tot in acest an, municipalitatea bucuresteana va plati 105 milioane lei in contul datoriiilor pe care le are.

#bugetul capitalei, #consilieri generali, #primarie , #stiri Sorin Oprescu