Cat sunt dispusi chinezii sa investeasca in soseaua suspendata a lui Oprescu

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 15:48
1553 citiri
Cat sunt dispusi chinezii sa investeasca in soseaua suspendata a lui Oprescu

Consortiul chinez Shanghai Group este interesat sa investeasca in inelul median al Capitalei, banii astfel cheltuiti - 700-800 milioane euro - urmand sa poata fi recuperati din operarea soselei suspendate pe un numar de ani, a afirmat, miercuri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Newsin. 

"Prima sapa ar putea sa fie data la sfarsitul acestui an, iar primii 16 kilometri sa fie construiti in circa un an si jumatate", a mai spus edilul-sef.

Potrivit lui Oprescu, inelul median, in lungime totala de circa 52 de kilometri, se va numi drum expres, pentru ca legea nu da voie sa fie construite autostrazi in oras, si va avea porti suspendate si unele subterane, acolo unde exista monumente peste care nu se poate construi.

Primarul general al Capitalei a mai spus ca Shanghai Group este interesat si de portul 1 Decembrie de pe viitorul canal Bucuresti-Dunare.

Conform lui Oprescu, mai multe companii din China ar putea investi, pe termen lung 7-8 miliarde euro in infrastructura Capitalei, respectiv inelul median, strapungeri si largiri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sosea suspendata oprescu, #sorin oprescu, #investitori chinezi , #stiri Sorin Oprescu