Ce cauta Oprescu la Beijing: autobuze hibrid

Joi, 03 Martie 2011, ora 22:41
1774 citiri
Ce cauta Oprescu la Beijing: autobuze hibrid

Primarul general Sorin Oprescu a vizitat joi o firma de autovehicule electrice din Beijing si a solicitat conducerii sa trimita cat mai curand la Bucuresti o oferta in eventualitatea achizitionarii unor autobuze tip hibrid, informeaza Mediafax.

In cursul zilei, Oprescu s-a intalnit si cu He Junfeng, directorul China Communications Construction Company, care este interesata sa investeasca in proiectele de infrastructura derulate in Bucuresti, informeaza municipalitatea.

China Communications Construction Company este cea mai mare companie privata de constructii din China, cu filiale in 81 de tari, reprezentantul firmei spunand ca va trimite in Romania o delegatie pentru "discutii concrete privind modalitatile de colaborare", dar si pentru infiintarea unei reprezentante a companiei, la Bucuresti.

Tot joi, edilul Capitalei a discutat cu Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, cu privire la proiectul arcului de nord al inelului median din Capitala.

Reprezentantul companiei chineze si-a aratat interesul pentru ca partea chineza sa realizeze aceasta sosea si de o colaborare in cadrul acestui proiect.

Oprescu s-a mai intalnit cu seful Departamentului de Afaceri Externe din cadrul Primariei, Wang Hong si a luat pranzul cu vicepresedintele Marii Adunari Nationale a Beijingului, Liu Xiaochen.

Primarul general al Capitalei se va intalni, vineri, cu omologul sau de la Beijing, Huo Jinlong. In urma cu o zi, Sorin Oprescu s-a intalnit cu reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, cu care a discutat despre lucrarile de fluidizare a traficului.

"Reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd si-au aratat interesul pentru realizarea unei autostrazi suspendate la Bucuresti, tinandu-se cont si de infrastructura existenta in Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Sorin Oprescu a mai vizitat Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificare urbana), unde i-a fost prezentat "Master Plan-ul Beijingului pana in anul 2020" si una dintre cele mai m ari unitati sanitare din China, Spitalul Universitar "Chao-Yang". ari unitati sanitare din China, Spitalul Universitar "Chao-Yang". 

#sorin oprescu, #beijing, #autobuze hibrid , #stiri Sorin Oprescu