Directorul ALPAB, tras la raspundere de Oprescu

Luni, 05 Iulie 2010, ora 23:54
2555 citiri
Directorul ALPAB, tras la raspundere de Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ii cere directorului Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, un raport justificativ pentru procedura de achizitie a ceasurilor stradale si serviciilor de igienizare pentru stranduri, potrivit Newsin.

Potrivit unui comunicat al PMB, avand in vedere informatiile date publicitatii de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), primarul general Sorin Oprescu a cerut directorului ALPAB, Radu Popa, sa ii puna la dispozitie un raport justificativ pentru fiecare procedura de achizitie la care face referire documentul.

"Primarul general considera inadmisibil sa afle din presa despre amenzile si sanctiunile la care este supusa ALPAB, mai ales ca nu este prima data cand se intampla acest lucru, drept pentru care i-a solicitat lui Radu Popa sa-l informeze despre toate controalele si rezulattele acestora, in caz contrar fiind aplicate sanctiuni in consecinta", se arata in comunicatul PMB.

ALPAB a fost sanctionata de catre ANRMAP cu amenzi de 200.000 de lei pentru nerespectarea regulilor privind achizitia de lucrari in cazul ceasurilor stradale si de servicii de igienizare pentru strandurile din Capitala.

ANRMAP a constatat ca ALPAB a contractat lucrari de reparatie, conditionare si punere in functiune a mai multor ceasuri stradale, insa contractantul, firma Solutii Urbane Bucuresti, a furnizat beneficiarului doua ceasuri, si nu lucrarile care erau stipulate in caietul de sarcini.

Nereguli privind procedura de achizitie au fost constatate si la achizitia unor lucrari de reparatie, reconditionare, inlocuire si punere in functiune a unor fantani arteziene.

Pentru acelasi contract privind ceasurile stradale, la sfarsitul lunii mai Curtea de Conturi a cerut suspendarea din functie a directorului ALPAB, in urma unui raport privind mai multe nereguli sesizate in contractele incheiate de aceasta institutie.

In plus, inspectorii Curtii au dat aviz favorabil sesizarii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). In raportul Curtii de Conturi este mentionat si contractul incheiat de ALPAB cu S.C. Solutii Urbane SRL, in august 2009 cu privire la instalarea si intretinerea ceasurilor stradale placate cu aur industrial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#alpab, #radu popa, #sorin oprescu, #capitala , #stiri Sorin Oprescu