Investitia la Stadionul Lia Manoliu ar putea fi suplimentata cu 92 de milioane de lei

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 23:52
1183 citiri
Investitia la Stadionul Lia Manoliu ar putea fi suplimentata cu 92 de milioane de lei

Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul de hotarare privind suplimentarea valorii investitiei la Stadionul National Lia Manoliu cu aproximativ 92 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Directorul de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat, marti, ca hotararea vizeaza modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea Stadionului National Lia Manoliu.

Potrivit lui Bogdan Hreapca, in hotararea de consiliu au fost incluse lucrarile de inlocuire a conductelor de apa si canal din zona adiacenta stadionului, refacerea carosabilului si inlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

"Totodata, reprezentantii UEFA au modificat regulamentele si normele privind securitatea participantilor la evenimentele sportive acest lucru avand ca rezultat necesitatea unor lucrari suplimentare", a mai spus atunci Bogdan Hreapca.

Potrivit proiectului de hotarare, lucrarile suplimentare se refera la suplimentarea locurilor destinate presei scrise si audiovizuale, la cresterea numarului de grupuri sanitare si spatii comerciale la sistematizarea acceselor auto si pietonale, a drumurilor si a sistemului de iluminat, semnalarea completa a stadionului si crearea unui centru de comanda si control, extinderea sistemelor de supraveghere video si sonorizare in exterior, dar si introducerea "sistemului de control, acces si ticketing".

Bogdan Hreapca a mai aratat ca daca proiectul de hotarare va fi aprobat, valoarea totala necesara reabilitarii stadionului Lia Manoliu va fi de aproximativ 142 de milioane de euro iar termenul necesar realizarii tuturor lucrarilor suplimentare impuse va fi de 42 de luni.

Tot marti, primarul general Sorin Oprescu a spus ca investitia de la stadionul Lia Manoliu va fi finalizata in mai 2011 cu resurse financiare ale municipalitatii, care a fost nevoita sa renunte la alte proiecte, in conditiile in care Guvernul nu si-a onorat obligatiile. 

#investitie, #lia manoliu, #stadion, #sorin oprescu , #stiri Sorin Oprescu