Nu am stapani, nici gasti flamande in jur

Marti, 20 Mai 2008, ora 19:27
2684 citiri
Nu am stapani, nici gasti flamande in jur

Candidatul independent Sorin Oprescu a acordat un interviu publicatiei Bloombiz in care vorbeste despre proiectele sale pentru Primaria Capitalei. Punctul forte din programul acestuia pare legat de constructia unei autostrazi suspendate care sa traverseze Bucurestiul, "pe raza si nu pe diametru".

Oprescu spune ca este interesat de decongestionarea traficului infernal din Capitala si pentru acest lucru propune chiar dublarea numarului de agenti din intersectiile Bucurestiului.

“Glumele despre aceasta autostrada sunt degeaba pentru ca exista deja in orasele dezvoltate si nu inventez eu roata”.

In plus de asta, pentru rezolvarea problemelor de trafic, Sorin Oprescu declara ca va construi patru parcari supraterane de 2000-2500 locuri de parcare, la punctele cardinale de intrare in Bucuresti si va prelungi liniile de transport in comun pana la aceste parcari.

Conform spuselor acestuia, necesarul de locuinte in Capitala atinge 250.000- 300.000. Ca solutie la aceasta criza a locuintelor, candidatul independent propune modelul adoptat in Franta in ‘70-80, model bazat pe un sistem de constructie in care 4 muncitori ridicau o casa in 4 saptamani. “O astfel de incordare financiara ar putea rezolva problema locuintelor sociale”.

Candidatul independent mai spune si ca nu are de gand sa faca din Bucuresti un oras de beton, cu multe blocuri de birouri si chiar propune un mare parc pe locul proiectului imobiliar Esplanada . “Am de gand sa fac un parc mare, un parc cu gaste si cu rate pentru ca, de foarte mult timp, eu am senzatia ca noi doar locuim in Capitala, dar nu traim aici.”

In opinia lui Sorin Oprescu, centrul istoric trebuie reabilitat cu fonduri europene.

"Eu vad centrul istoric reabilitat cu banii UE, cu fonduri direct interesate. Ulterior, plan comercial dupa reabilitare, gandindu-te la un lant de restaurante, cu un fel ce centru de entertainment, cu o circulatie limitata la cea pietonala.”

Candidatul independent la Primaria Capitalei considera ca atu-ul sau este independenta politica.

“Nu tin de niciun fel de partid. Eu nu am stapani si nu am gasti flamande in jur. Singurii mei stapani sunt bucurestenii.”

Vezi prima parte a interviului cu Sorin Oprescu

Vezi partea a doua a interviului cu Sorin Oprescu