Oprescu: Am gasit aproape 80 de spatii comerciale din Centrul Istoric, atribuite ilegal

Joi, 15 Iulie 2010, ora 16:53
1934 citiri
Oprescu: Am gasit aproape 80 de spatii comerciale din Centrul Istoric, atribuite ilegal

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca a inceput inventarierea contractelor de inchiriere a spatiilor din Centrul Istoric al Capitalei, pana in prezent fiind gasite intre 75-78 de spatii atribuite pe baza unor fise de calcul si nu a contractelor de inchiriere, asa cum prevede legea, precizeaza Mediafax.

"Am inceput reanalizarea modului in care au fost atribuite spatile comerciale din Centrul Istoric si pana acum am gasit 75-78 din cele 180 atribuite pe baza unor fise de calcul, fara contracte de inchriere, unele chiar subinchiriate la randul lor", a spus Sorin Oprescu joi, cu ocazia prezentarii bilantului de activitate la doi ani de la preluarea mandatului.

Oprescu a explicat ca cele aproximativ 80 de spatii atribuite pe baza fisei de calcul au fost date astfel, deoarece aceasta este o modalitate de a le atribui mai usor.

"Este doar inceputul, acele spatii atribuindu-se mai usor cu fise de calcul, insa nu este legal", a argumentat Oprescu.

La prezentarea bilantului pentru cel de al doilea mandat de primar general al edil al Capitalei, Centrul Istoric a fost mentionat la categoria proiectelor in desfasurare cu referinte pozitive.

Oprescu a explicat insa ca, desi refacerea strazilor va fi finalizata la sfarsitul acestui an, raman de finalizat fatadele cladirilor care apartin municipalitatii.

#oprescu lipscani spatii comerciale inchirieri , #stiri Sorin Oprescu