Oprescu: Este putin probabil sa putem suporta integral majorarea pretului gigacaloriei

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 13:35
1680 citiri
Oprescu: Este putin probabil sa putem suporta integral majorarea pretului gigacaloriei

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, ca nu s-a finalizat analiza privind subventionarea pretului gigacaloriei de catre municipalitate in urma ultimei majorari, datele preliminare indicand "ca e putin probabil sa poate fi suportata integral cresterea".

"Este putin probabil sa putem suporta integral prin subventie scumpirea pretului la gigacalorie", a spus Sorin Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a precizat ca afirmatia este valabila avand in vedere datele preliminare, in momentul de fata specialistii municipalitatii fiind in stadiul de analiza financiara pe acest subiect.

"In momentul in care vom finaliza analiza si vom avea datele finale, vom anunta populatia despre masurile pe care le vom lua", a mai spus Oprescu.

Municipalitatea anunta, in urma cu o saptamana, ca dupa ce va primi oficial decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru municipiul Bucuresti, primarul Sorin Oprescu va face o analiza, impreuna cu RADET si ceilalti factori responsabili in domeniu, si va anunta o decizie in legatura cu eventuala crestere a subventionarii gigacaloriei de catre Primaria Capitalei.

Primaria Capitalei preciza atunci ca, in repetate randuri, primarul general a asigurat bucurestenii ca nu vor avea de suferit in cazul unei cresteri de pret al gigacaloriei.

Tarifele la energia termica livrata de ELCEN in Bucuresti si Constanta au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), adoptata la sfarsitul anului trecut, pe baza solicitarilor companiei.

"Noile tarife acopera costurile curente, dar raman in urma pierderi de peste 550 de milioane de lei", declara, in urma cu o saptamana, directorul comercial al producatorului energetic, Irina Duica.

Astfel, pretul din Bucuresti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gigacalorie, #majorare, #tarife , #stiri Sorin Oprescu