Oprescu ii invita pe bucuresteni la referendum, pe 19 iunie

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 12:02
1233 citiri
Oprescu ii invita pe bucuresteni la referendum, pe 19 iunie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ii invita pe bucuresteni la referendum, in data de 19 iunie, cu scopul dezbaterii Legii Capitalei.

Sorin Oprescu a propus ca data de desfasurare a referendumului 29 mai, dar in final s-a aprobat organizarea in 19 iunie.

Consilierii generali au aprobat, miercuri seara, proiectul privind desfasurarea referendumului local referitor la Legea Capitalei, in forma propusa de PDL, bucurestenii urmand sa raspunda la sapte intrebari.

Pentru forma propusa de PDL, cu cele sapte intrebari, au fost inregistrate 29 de voturi.

Referendumul a trecut cu trei amendamente propuse de viceprimarul Mircea Raicu, din partea PDL - PRM - PNG.

Primul vizeaza articolul 1 din proiect conform caruia "se aproba desfasurarea pentru consultarea cetatenilor privind problema de interes deosebit legata de organizarea administrativ - teritoriala a Capitalei", in timp ce forma propusa de PDL stipuleaza ca "se organizeaza referendumul pentru consultarea bucurestenilor in probleme de interes deosebit pentru Capitala".

Cel de-al doilea amendament viza articolul 2 din proiect referitor la numarul intrebarilor care vor fi adresate bucurestenilor.

Forma propusa de Sorin Oprescu viza o singura intrebare: "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?".

In forma propusa de PDL sunt sapte intrebari:

Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?"

Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o administratie?"

Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?"

Sunteti multumiti de curatenia in Capitala?"

Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?"

Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?"

Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general si CGMB?"

Dupa adoptarea acestei hotarari, primarul general Sorin Oprescu a spus ca referendumul este primul exercitiu democratic privindu-i pe locuitorii Bucurestiului si ca "asta i-a speriat pe unii politicieni si i-a facut sa duca acest referendum in derizoriu".

Potrivit lui Oprescu, consilierii generali ar trebui sa fie mai atenti cand voteaza o hotarare pentru ca acest proiect a trecut avand titlul "Proiect de desfasurare a referendumului privind legea Capitalei", desi intrebarile nu au legatura cu acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oprescu, #sorin oprescu, #primar capitala, #legea capitalei , #stiri Sorin Oprescu