Oprescu: In perioada urmatoare incep lucrarile la patru pasaje din Capitala

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 17:02
3226 citiri
Oprescu: In perioada urmatoare incep lucrarile la patru pasaje din Capitala
Planul pasajului Piata Sudului pentru care se analizeaza ofertele companiilor inscrise in cursa

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca, in perioada august-septembrie, incep sau reincep lucrarile la pasajul suprateran Mihai Bravu, pasajele subterane Piata Presei Libere si Piata Sudului, iar pana la sfarsitul anului, si la pasajul denivelat suprateran Grigorescu-Splai Dudescu.

"In perioada imediat urmatoare, august - septembrie, incep alte trei lucrari mari in Bucuresti, respectiv reincep lucrarile la pasajul suprateran Mihai Bravu si pasajele subterane Piata Sudului si Piata Presei Libere", a spus Sorin Oprescu, intr-o conferinta de presa in care a prezentat santierele deschise in Capitala

Primarul general a precizat ca, inainte de sfarsitul anului, sunt programate sa inceapa lucrarile si la cel de-al patrulea pasaj, respectiv cel denivelat suprateran care va traversa Dambovita "Grigorescu - Splai Dudescu.

In ce priveste reinceperea lucrarilor la pasajul Mihai Bravu, Oprescu a spus ca in 13 iunie au fost deschise ofertele firmelor care au participat la procedura de atribuire a contractului pentru continuarea si finalizarea acestui obiectiv, dupa ce in decembrie 2012 a fost reziliat contractul cu firma Romstrade.

"Noul contract va avea termen de finalizare de maxim 15 luni de la data inceperii lucrarilor", a precizat Oprescu.

Pentru Pasajul Piata Sudului se analizeaza ofertele

In cazul pasajului de la Piata Sudului, primarul general a spus ca a fost organizata licitatia de atribuire, in prezent fiind analizate ofertele primite pentru atribuirea contractului de executie, iar la pasajul de la Piata Presei Libere lucrarile pot fi incepute imediat ce va fi adoptat planul urbanistic zonal al zonei.

Oprescu a adaugat ca in cazul pasajul Grigorescu-Splai Dudescu, la sfarsitul lunii iulie municipalitatea "devine proprietar al intregului tronson pe care va aparea bulevardul", iar imediat dupa lucrarile la fundatia carosabilului pot fi incepute.

"Inainte de sfarsitul anului sunt programate sa inceapa lucrarile la pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dambovita, dar in aceeasi suprafata se va executa si un pod la nivelul solului care sa faciliteze legaturile intre acest segment al inelului median si Splaiul Indepenedentei", a precizat Oprescu.

Bulevardul Nicolae Grigorescu va avea 3 benzi pe sens

Tot legat de acest obiectiv, primarul Capitalei a spus ca Bulevardul Nicolae Grigorescu va fi largit la trei benzi pe sens si trotuarele vor avea cinci metri, iar la intersectia acestui bulevard cu Splai Dudescu urmeaza sa fie construit pasajul suprateran, care va avea doua benzi pe fiecare sens si un scuar median de 12 metri, urmand ca in lateralele acestui pasaj sa fie construite, la nivelul solului, doua poduri cu cate trei benzi pe sens.

In ce priveste cele cinci bulevarde aflate in lucrari, Oprescu a spus ca pe artera Buzesti-Berzei-Uranus lucrarile sunt finalizate in proportie de 80 la suta, fiind un decalaj de trei saptamani cauzat de "ploile abundente din primavara-vara". Primarul a precizat ca acestea trebuiau finalizate la sfarsitul lunii iulie, dar termenul va fi amanat cu aproximativ trei saptamani. In cazul tronsonului Camil Ressu-Nicolae Grigorescu, stadiul lucrarilor este finalizat in proportie de 60 la suta, fiind reabilitate atat carosabilul, cat si trotuarele.

"Au fost realizate piste pentru biciclisti si locuri de parcare, iar linia de tramvai a fost realizata cu o solutie ce va permite parcurgerea rapida de catre vehiculele speciale, Salvare, Pompieri, Politie, dar nu si pentru autoturisme", a mai spus Oprescu.

In ceea ce priveste lucrarile de pe Bulevardul Aerogarii, Oprescu a spus ca au fost finalizate lucrarile de reabilitare a drumului si a liniei de tramvai, iar in perioada imediat urmatoare vor incepe lucrarile la parcarea din nordul Capitalei, intre Bulevardul Aerogarii si strada Gratioasa.

Primarul a adaugat ca si pentru santierul din Soseaua Iancului si Pantelimon au inceput lucrarile, la jumatatea lunii iunie, scopul fiind reabilitarea a doua artere majore ale Capitalei, pentru asigurarea legaturii intre inelul principal al orasului si drumurile DN 2, DN 3 si autostrada A2.

De asemenea, Administratia Strazilor continua lucrarile de semnalizare pe orizonatala si verticala pe mai multe artere, printre care Lascar Catargiu, Splaiul Unirii, Soseaua Alexandriei, Bulevardul Ghencea - Calea Giulesti. Marcajele rutiere pe bulevardele Magheru si Nicolae Balcescu au fost terminate, pe Soseaua Chitilei sunt finalizate aproximativ 85 la suta, iar pe Bulevardul Kiseleff si pe Soseaua Bucuresti-Targoviste, aproximativ 75 la suta.

#pasaj Piata Sudului, #pasaje Bucuresti, #drumuri Bucuresti , #stiri Sorin Oprescu