Oprescu: "interese meschine" au respins proiecte in CGMB

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 14:00
1286 citiri
Oprescu: "interese meschine" au respins proiecte in CGMB

Primarul general Sorin Oprescu a criticat, sambata, "superficialitatea si interesele meschine" care au dus la respingerea in CGMB a trei proiecte, printre care si cel privind demersurile pentru organizarea la Bucuresti a Jocurilor Olimpice din 2020, spunand ca nu va renunta la aceasta idee, conform Mediafax.

"Constat ca unora nu le mai pasa de nimic! Consilierii politici au ajuns sa blocheze orice proiect de dezvoltare si modernizare a orasului", si-a inceput discursul primarul general.

Cele trei proiecte respinse in sedinta Consiliului general al Municipiului Bucuresti de vineri, la care a facut referire Sorin Oprescu au fost cel privind aprobarea depunerii candidaturii municipiului Bucuresti pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, cel legat de reabilitarea urbana a raului Dambovita si cel referitor la Regulamentul de ordine pentru autorizarea, construirea si amplasarea reclamelor publicitare in Capitala.

Edilul general a spus ca nu va renunta la ideea privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 la Bucuresti, apreciind ca un asemenea proiect "ar coagula romanii", se bucura de sprijinul cetatenilor si ar aduce numeroase avantaje economice.

"Ei bine, o parte din personajele politice ne refuza, noua, romanilor, sansa de a evolua si a ne dezvolta.

Doresc sa ne tina pe loc, in mizeria saraciei si a crizei. Un singur lucru vreau sa le mai spun: acest proiect ar putea fi o sansa pentru copiii nostri! Le aduc aminte ca pentru acest popor amarat, adeseori, singurele momente de bucurie si de mandrie nationala, au fost succesele marilor nostri sportivi. Am convingerea in continuare ca acest proiect poate fi semnalul de relansare economica, sociala a Bucurestiului si a tarii", a spus Oprescu.

Edilul a facut referire la atragerea "in mod evident" de investitii pe termen lung, la posibilitatea crearii de locuri de munca si a unei dezvoltari coerente a orasului in toate dimensiunile lui.

"Toate acestea ar ramane ale orasului. Si ma refer la investitiile in infrastructura, arene sportive, zona hoteliera si o serie de alte proiecte", a conchis Oprescu.

El s-a referit si la Regulamentul de ordine pentru autorizarea, construirea si amplasarea reclamelor publicitare in Capitala, spunand ca orasul este sufocat de placi si placute, bannere, panouri publicitare amplasate haotic. Nici acest proiect nu a fost votat vineri de consilierii municipali.

Referitor la proiectul de reabilitare urbana a raului Dambovita, primarul general a spus ca acesta ar fi urmat sa se realizeze cu fonduri europene, contributia municipalitatii fiind foarte mica.

"O parte din personajele politice ne refuza sansa de a evolua si a ne dezvolta. Nu vor actiuni directe, concrete si practice", a sustinut Sorin Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oprescu, #interese, #meschine, #proiecte, #consiliu , #stiri Sorin Oprescu