Oprescu l-a acuzat pe Liviu Negoita ca vrea o parte din Lipscani sub pretextul reabilitarii

Marti, 11 Mai 2010, ora 17:41
1969 citiri
Oprescu l-a acuzat pe Liviu Negoita ca vrea o parte din Lipscani sub pretextul reabilitarii

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, marti, ca "sub pretextul reabilitarii drumului, edilul Sectorului 3, Liviu Negoita, vrea sa preia o parte din strada Lipscani, precizeaza Mediafax.

"Domnul primarul Liviu Negoita s-a adresat secretarului general al Primariei pentru a initia o hotarare de consiliu, trimisa, gata redactata, prin filierele lor de partid, pentru a prelua o parte din strada Lipscani. Tot pe filiera de partid acest proiect va fi discutat in sedinta extraordinara convocata de grupul PDL pentru ziua de vineri", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, suprafata de aproximativ 1.700 de metri patrati situata intre BCR Lipscani si BNR este o parte din strada Lipscani, "artera pietonala cu un sit arheologic pe ea", pe care exista lucrari in derulare si investitii ale municipalitatii finalizate in proportie de 80 la suta si care initial au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Declaratiile primarului general au fost facute in contextul in care acesta i-a acuzat pe consilierii generali ca blocheaza proiectele municipalitatii incercand "sa-si vada de interesele lor chiar daca sunt in afara legalitatii".

Oprescu a facut referire la o alta situatie similara intamplata anul trecut, cand Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 o parte din strada Doamnei, acolo unde ulterior a fost construita parcarea din fata Bancii Nationale a Romaniei.

"Intelegem dorinta domnului Negoita de a intra in gratiile guvernatorului (BNR, Mugur Isarescu - n.r.), dar nu incalcand legea si ocupand abuziv spatiul tuturor bucurestenilor", a mai spus Oprescu.

Un alt exemplu de interese ale consilierilor generali il reprezinta, potrivit lui Oprescu, proiectul de hotarare privind numirea reprezentantilor CGMB in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), prin care consilierii vor doar "sa-si impuna oamenii si sa preia toate licitatiile".

Edilul sef al Capitalei a vorbit si despre "impunerea unor amendamente aberante si ilegale in regulamentul de organizare si functionare a aparatului de specialitate al Primarului, prin care se doreste controlul si subordonarea tuturor compartimentelor Primariei".

Oprescu a spus ca, in sedinta de luni a CGMB, la proiectul privind aprobarea regulamentului de functionare a aparatului de specialitate au fost depuse aproximativ 200 de amendamente, pentru citirea si discutarea lor fiind necesare mai mult de 12 ore, astfel incat proiectul a fost scos de pe ordinea de zi.

#oprescu negoita lipscani reabilitare preluare , #stiri Sorin Oprescu