Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oprescu: Pretul gigacaloriei in Capitala nu va fi marit

Oprescu: Pretul gigacaloriei in Capitala nu va fi marit

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca pretul pentru gigacalorie platit de consumatorii individuali din Capitala nu va fi marit in perioada urmatoare, ceea ce ar insemna ca, la iarna, bucurestenii vor plati tot 169,88 de lei. 

Edilul-sef al Capitalei a mai spus ca primaria va incerca sa dea ajutoare de incalzire si pentru cei care nu se incadreaza in plafoanele prevazute de guvern, respectiv si in afara limitei de 786 de lei.

Pentru asta, a subliniat Oprescu, municipalitatea va trebuie sa taie din alte cheltuieli.


In acelasi context, primarul general a afirmat ca, in opinia lui, eliminarea subventiilor pentru caldura venite de la guvern creeaza o problema sociala serioasa.


Primaria Capitalei, a mai spus Oprescu, va continua sa acorde subventii in acest scop.


"Anul trecut, subventiile au totalizat peste 100 de milioane de euro. Anul acesta, incercam sa dam peste 125 de milioane de euro", a precizat edilul.


Pretul de 169,88 lei pentru gigacalorie este in vigoare de la 1 august, cand Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat o majorare de 36,5%.


Fara subventii, bucurestenii ar trebui sa plateasca gigacaloria la pretul de productie, respectiv 318 lei cu TVA.


Din acest pret, 60% este tariful perceput de producatorul ELCEN, iar restul, cel al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul careia apa calda si caldura ajung in apartamente. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1112 ori