Oprescu: Sunt primarul bestial care face totul legal

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 22:55
1426 citiri
Oprescu: Sunt primarul bestial care face totul legal

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a precizat ca Pasajul Basarab este o lucrare sigura si a mai recomandat membrilor ISC sa citeasca legea. "Eu sunt primarul bestial care face totul legal", a subliniat Oprescu, potrivit Mediafax.

"S-ar putea sa ma supere rau de tot. Sa ma lase, sa puna mana pe carte, sa cunoasca legea. Le spun ca sunt primarul bestial care face totul legal", a declarat Sorin Oprescu, la centrul de monitorizare a traficului, unde a mers sa vada cum se circula pe Pasajul Basarab, deschid traficului auto incepand de duminica, la ora 6.00.

Oprescu a subliniat ca Pasajul Basarab este foarte sigur.

"Bag mana in foc, este suta la suta bun. Ar trebuie sa fie cineva nebun sa dea drumul la pod si sa nu fie bun, sa aiba ceva la cap", a adaugat Oprescu.

Pasajul Basarab a fost deschis duminica traficului auto, la ora 6.00, cand a fost permisa traversarea, mai multi soferi asteptand la coada pentru a fi printre primii care trec podul.

Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) au spus ca Pasajul Basarab nu poate fi pus in functiune pentru ca nu s-a facut receptia finala.

Acestia sustin ca Primaria Capitalei nu a comunicat Inspectoratului de Stat in Constructii incheierea lucrarilor la Pasajul Basarab, deschis sambata pentru vizitare, iar de duminica si pentru traficul auto, iar receptia investitiei este conditionata de un raport de evaluare tehnica solicitat de ISC proiectantului structurii de rezistenta a pasajului.

"Pana la aceasta data Primaria Municipiului Bucuresti nu a comunicat Inspectoratului de Stat in Constructii incheierea lucrarilor la obiectivului de investitii", a declarat Iulia Gheorghe, purtator de cuvant al ISC, institutie aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe de alta parte, Gheorghe a spus ca ISC a cerut joi proiectantului structurii de rezistenta un raport de evaluare tehnica a lucrarii, care sa fie transmis ISC si PMB pana la 30 iunie, concluziile documentului urmand sa conditioneze efectuarea receptiei.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii au declarat ca daca nu sunt respectate prevederile legale referitoare la disciplina in constructii, ISC poate sesiza Prefectura, care poate decide actionarea in instanta a Primariei Capitalei.

Si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se comporta "ca orice asa-zis smecher de Romania care crede ca poate construi orice, oricum fara ca pe el legea sa-l afecteze".

"In ziua in care Sorin Oprescu inaugureaza cu fanfara Pasajul Basarab, o macara s-a prabusit peste trei masini si gardul unei benzinarii pe Soseaua Mihai Bravu.

Doar o minune a facut sa nu se petreaca o tragedie acolo. Santierul cu pricina era pornit de primarul general pentru construirea pasajului Soseaua Mihai Bravu - Calea Vacarestilor.

Dar tot in stilul de-acum binecunoscut al primarului: fara respectarea procedurilor legale.

Inexistenta unui Plan de Urbanism Zonal, care sa fie in prealabil aprobat de CGMB, a facut ca pe 10 iunie Tribunalul Bucuresti sa anuleze doua autorizatii de constructie emise consecutiv de Oprescu, in ciuda somarii pe care i-au adresat-o atat Prefectul Capitalei, cat si Inspectoratul de Stat in Constructii, la chiar lucrarea unde s-a petrecut accidentul", scrie Elena Udrea pe blog.

Ea mentioneaza ca Inspectoratul de Stat in Constructii, atunci cand a spus ca nu poate sa dea drumul la trafic pe Podul Basarab, nu a facut-o pentru ca dorea PDL Bucuresti sa blocheze inaugurarea, ci pentru ca nu s-a facut procesul de receptie finala a lucrarii.

"Orice roman nu poate sa-si utilizeze constructia pana nu face procesul de receptie finala a lucrarii.

Oprescu se crede insa mai presus de lege", continua Udrea. Potrivit liderului PDL, "cel mai probabil", nu exista vreo problema la Pasajul Basarab si nu trebuie sa se creeze panica in randul bucurestenilor. "Dar asta nu inseamna ca nu trebuie respectata legea, ca ea nu se aplica si Municipalitatii.

Din astfel de abuzuri, din astfel de fortari ale bunului-simt pot aparea tragedii.

Macaraua prabusita pe Mihai Bravu este un semnal de alarma pe care Municipalitatea il primeste pentru a tine cont de lege", conchide Udrea.

#inaugurare pasaj basarab, #lucrari pasaj basarab.sorin oprescu, #deschidere pasaj basarab , #stiri Sorin Oprescu