Pretul la incalzire scade chiriile

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 07:57
1448 citiri
Pretul la incalzire scade chiriile

Costurile cu intretinerea estimate pentru aceasta iarna ii sperie pe proprietarii de apartamente vechi, care se tem ca veniturile vor fi dezamagitoare in urmatoarea perioada. Principala grija: ofertele imobiliare in crestere si reducerea costurilor de catre chiriasi.

Pretul la incalzire s-ar putea dubla, spunea Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, argumentatnd ca asta este singura modalitate de a acoperi "gaurile" lasate de guvern.

Doar familiile nevoiase vor mai primi subventii, ceea ce inseamna ca majoritatea locuitorilor din Bucuresti trebuie sa se astepte la facturi usturatoare, la iarna, scrie Capital.

Tangential, si nivelul chiriilor va fi afectat insa efectele nu se vor vedea in acest an
, sustine Ioan Bejan, consultant al Institute for Real Estate, Construction and Housing Viena, care explica fenomenul care ar putea urma.

Astfel, odata cu resterea costurilor de intretinere, oamenii in varsta vor cauta spatii mai mici, in care sa isi permita sa se intretina. Situatia va genera oferte pe piata imobiliara, deja saturata, iar valoarea activelor si chiria vor continua sa scada.

#chirie ieftina, #chirie scumpa, #plata intretinere, #pret incalzire , #stiri Sorin Oprescu