Primaria Capitalei plateste mai putine despagubiri la strapungerea Grigorescu-Splai Dudescu

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 16:26
1595 citiri
Primaria Capitalei plateste mai putine despagubiri la strapungerea Grigorescu-Splai Dudescu

Primaria Capitalei intentioneaza sa reduca suprafata pentru care vor fi platite despagubiri la exproprierea pentru proiectul edilitar strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, de la 110.000 de metri patrati la circa 65.000, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu, potrivit NewsIn.

Initial, municipalitatea voia sa ofere despagubiri de 48 de milioane de euro pentru 110.000 de metri patrati pe care se afla terenuri si case ale unui numar de 726 de proprietari, insa suma a fost considerata, in final, ca fiind prea mare.

Directorul de infrastructura din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a explicat ca, pe langa podul suspendat peste raul Dambovita, in zona vizata vor mai fi construite doua poduri la nivelul Splaiului Dudescu, acestea urmand sa asigure virarea masinilor pe Splai.

Astfel, suprafata expropriata va fi mai mica decat daca ramanea doar podul suspendat, deoarece bretelele de legatura ale acestuia cu splaiul ar fi ocupat o suprafata mare.

Podul suspendat va trece peste Splai si peste raul Dambovita si va avea doua benzi pe sens. Cele doua poduri laterale vor uni malurile Dambovitei si vor avea cate trei benzi.

Podul suspendat va face legatura intre Bulevardul Nicolae Grigorescu spre zona de sud a Bucurestiului.

In aceeasi zona, Bulevardul Grigorescu va fi largit de la o banda de circulatie pe sens la trei.

Totodata, trotuarele vor fi largite la cinci metri.

Ulterior, spre zona de sud, va fi largita si soseaua catre Berceni.

Edilii isi propun ca pasajul suspendat, impreuna cu cel de la Domana Ghica-Soseaua Chisinau, sa asigure o legatura fluenta intre Soseaua Petricani, unde va fi terminata autostrada Bucuresti-Brasov, si Soseaua Oltenitei.

Circulatia pe inelul central al Capitalei se va reduce astfel cu 30-35%, estimeaza edilii.

#despagubiri, #exproprieri, #oprescu, #pod, #pasaj , #stiri Sorin Oprescu