Primaria Capitalei vrea sa reduca subventia la pretul energiei termice platit de populatie

Joi, 04 Martie 2010, ora 16:31
1392 citiri
Primaria Capitalei vrea sa reduca subventia la pretul energiei termice platit de populatie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca municipalitatea intentioneaza sa scada subventia la pretul de tarifare a energiei termice pentru populatie, iar din vara sa o reduca la zero, macar temporar, din pricina scumpirii gigacaloriei la producator.

"Noi am compensat pretul gigacaloriei si e un efort financiar important, iar daca vor scumpi preturile, nu vom mai face fata. Si atunci, pentru acesti oameni, am zis sa mai scadem din aceasta subventie, sa subventionam undeva la 168-170 (lei/gigacalorie - n.r.), iar pe perioada de vara, unde apa calda nu mai e atat de importanta, sa nu o mai subventionam o perioada...si sa marim veniturile, ca sa facem investitii", a declarat edilul-sef al Capitalei.

Oprescu nu a precizat insa daca reducerea si eliminarea subventiei vor fi urmarea unei noi scumpiri a pretului gigacaloriei.

Primarul general nu a spus nici daca reducerea subventiilor ar fi fost deja luata in calcul in bugetul municipalitatii pe 2010.

Pretul de tarifare al gigacaloriei a fost, in sezonul rece 2008/2009, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia platea doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate.

In 2010, pretul platit de populatie pentru o gigacalorie ramane acelasi, desi ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, a decis cresterea pretului energiei termice livrate populatiei de Electrocentrale Bucuresti cu 9,1%, diferenta fiind suportata in continuare de primarie.

Pe 12 februarie, Oprescu sublinia ca pretul gigacaloriei pentru populatie este anul acesta acelasi ca in 2009.

#oprescu, #primaria, #capitalei, #energie, #termica , #stiri Sorin Oprescu