Stadionul Lia Manoliu mai are nevoie de 100 de milioane de euro

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 00:31
2078 citiri
Stadionul Lia Manoliu mai are nevoie de 100 de milioane de euro

Stadionul Lia Manoliu necesita investitii suplimentare de 100 de milioane de euro, pentru a fi terminate, la limita, lucrarile care i-ar permite sa gazduiasca Europa League.

Primaria Bucuresti ar trebui sa aloce inca 60 de milioane de euro, iar alte 40 de milioane de euro ar trebui sa provina de la stat, relateaza Gandul.

Insa, potrivit viceprimarului general al Capitalei, Mircea Raicu, Guvernul va fi capabil sa ofere finantarea necesara de abia la sfarsitul anului, iar primarul Sorin Oprescu a propus doar 35 de milioane de dolari.

"Am vorbit cu premierul Emil Boc si domnia sa mi-a spus ca acum nu are bani, iar cele 40 de milioane de euro ar putea fi date in trimestrul trei sau patru, dupa o rectificare bugetara. Vom avea o discutie cu primarul general ca sa obtinem finantarea de 60 de milioane de euro necesara ca lucrarile sa nu fie intrerupte. Aceasta suma ajunge pana la toamna, cand vom primi banii de la Guvern", a declarat Mircea Raicu.

Lucrarile au inceput in 2007 si au costat, pana in prezent, 262,2 milioane de lei. Pana la finalizare sa, estimata pentru acest an, valoarea lucrarilor va ajunge la 440 de milioane de lei.

Stadionul va avea 55.000 de locuri, dispuse pe patru nivele, si acoperis retractabil, dupa un proiect similar cu cel al Commerzbank Arena, din Frankfurt.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#stadion, #lia manoliu, #lucrari , #stiri Sorin Oprescu