Berceanu: M-am gandit ca as putea fi arestat

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 00:31
1545 citiri
Berceanu: M-am gandit ca as putea fi arestat

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a afirmat, vineri, ca atat in cazul lui Antonie Solomon, cat si in cel al lui Sorin Ovidiu Vantu nu crede ca este vorba de "comenzi politice" si, intrebat daca el s-a gandit ca ar putea fi la un moment dat arestat, a raspuns afirmativ, potrivit Mediafax.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat vineri intr-o conferinta de presa la Craiova ca a constatat o diferenta intre cazul lui Antonie Solomon si cel al lui Sorin Ovidiu Vantu.

"Am facut o prima constatare. Ca unul (Antonie Solomon - n. r.) a fost arestat cu catuse la maini si tinut sase luni pentru nu stiu ce prezumtive chestii, pe care nu vreau sa le comentez, de acum nu stiu cat timp. Dar vad ca in cazul acesta (Sorin Ovidiu Vantu - n. r.) nu a mai fost nevoie de catuse. Nu stiu ce s-o fi schimbat intre timp", a declarat Berceanu.

El a apreciat ca, in cazul lui Antonie Solomon, se putea lua decizia ca primarul suspendat al Craiovei sa fie judecat in stare de libertate din urma cu sase luni.

"Ma bucur sincer ca in sfarsit ca dupa sase luni, desi trebuia dupa 24 de ore, si-au dat seama ca aceasta chestiune trebuia judecata, fara nicio problema, in stare de libertate. Intrebarea mea fireasca de cetatean este de ce au ajuns acum la concluzia asta si nu au ajuns acum sase luni? Ce s-a intamplat intre timp?

Justitia de la Galati este mai dreapta sau mai stramba decat cea de la Arges? Pai nu este tot justitia din Romania? Nu sunt aceleasi legi?", a spus liderul PDL Dolj.

Radu Berceanu a sustinut ca, in cazul in care Antonie Solomon va fi achitat in procesul pe fond, atunci "poate ar fi echitabil" ca magistratii care au dispus mentinerea primarului suspendat al Craiovei in stare de arest preventiv timp de sase luni sa stea la randul lor in arest aceeasi perioada de timp.

"Daca se produce toata judecata, iar la sfarsit este gasit nevinovat, face cineva care i-a dat sase luni si el sase luni? Mi s-ar parea oarecum echitabil. Sa vada si el experienta, ca macar data viitoare, cand mai judec, sa ma mai gandesc", a spus fostul ministru al Transporturilor.

Intrebat daca in cazurile Sorin Ovidiu Vantu si Antonie Solomon se poate vorbi de comenzi politice, liderul PDL Dolj a spus: "Eu cred ca nu! Cred ca problema este in interiorul sistemului. Eu inteleg ca si sistemul are unele explicatii: sunt prea putini judecatori, grefieri si au si foarte multe dosare.

L-am auzit de multe ori in Guvern pe domnul Predoiu spunand ca are nevoie de bani. Si cred acest lucru si sunt convins ca au dreptate".

Intrebat daca s-a gandit ca ar putea fi la un moment dat arestat, la randul sau, Radu Berceanu a spus: "Da, cum sa nu! Bineinteles ca m-am gandit si banuiesc ca se gandesc toti primarii, banuiesc ca se gandesc toti ministrii, toti secretarii de stat, toata lumea.

Bai, frate, ajungi si spui ca tu nu ai facut, dar nu conteaza pentru ca judeca aia. Nu stiu, nu-mi dau seama la partea asta de amanunt, pentru ca pe asta nu o stiu. Dar cred ca cel putin anumite amanunte ar trebui mai bine puse la punct". 

#berceanu, #arest, #antonie solomon, #sorin ovidiu vantu , #stiri Sorin Ovidiu Vantu