Francul elvetian, noua moneda de credit

Marti, 02 Mai 2006, ora 03:41
1266 citiri

Dobanda scazuta orbeste clientela, chiar daca banca ii transfera in totalitate riscul de curs de schimb franc/euro, dictat de pietele externe.Dupa Ungaria si Polonia, febra creditului exotic in franci elvetieni tinde sa atinga si Romania odata ce doua banci - OTP si Porsche Bank - mizeaza pe atractivitatea dobanzilor vizibil mai mici la creditul in franci fata de cel in euro pentru a-si face loc pe piata. Din octombrie 2005, de cand si-au lansat primele produse retail, ungurii de la OTP au adus de acasa si oferta de credit in franci elvetieni, cu o dobanda de 6,5% la finantarile ipotecare (promotional 4,99% in prezent).

Recent, si austriecii de la Porsche Bank - specializati in finantarile auto - au lansat un credit in franci, la o dobanda de 6,95% (DAE incepand de la 8,36%). In acelasi timp, piata ofera credite ipotecare in euro la dobanzi de 7-9,5%, in timp ce la creditele auto dobanzile se situeaza la 8,5-10,5% pe an.

Cititi articolul in Ziarul Financiar

Alte articole cu subiecte similare

Romanii s-au imprumutat cu peste 51% mai mult decat in primavara trecuta (Gandul)

BNR "trebuie" sa reduca rata dobanzii (Curierul National)

Revista presei economice - Selectie Bloombiz

Finante-Banci

Austriecii OMV scurtcircuiteaza Bursa

In varianta in care salariatii se vor buluci sa vinda, OMV va interveni si va cumpara. Nu se stie la ce pret o va face, dar anuntul de ieri poate duce, pe termen scurt, la o crestere a cotatiilor. (Cotidianul)

Impozit de 2% pe tranzactiile imobiliare si de 3% pe cladirile firmelor, de la 1 ianuarie

Specialistii avertizeaza ca aceste masuri nu vor avea efectul scontat asupra bugetului, ba, din contra, va genera cresterea fenomenului evazionist. (Gardianul)

Dividendele SIF pentru 2005, in usoara scadere fata de anul precedent

Actionarii celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, dividendele aferente anului precedent, in cadrul celei de-a doua convocari a Adunarilor Generale Ordinare ale Actionarilor (AGA). (Gardianul)

Alte articole cu subiecte similare

SIF Transilvania nu vinde pachetul de actiuni BCR (Romania Libera)

SIF-urile acorda dividende pe 2005 (Adevarul)

Actionarilor nu le pasa de SIF Transilvania (Curierul National)

SIF Oltenia si-a decapitat conducerea executiva (Curierul National)

SIF-urile au aprobat dividendele (Jurnalul National)

Peste 10.000 de romani au conturi bancare in strainatate

Peste 10.000 de romani au conturi in bancile din strainatate si platesc taxe si comisioane bancare mult mai reduse decat in Romania, potrivit unor surse din mediul bancar. (Gandul)

Restantierii, executati de o companie a tuturor bancilor

Mai multe banci, precum si o serie de societati de creditare si de leasing poarta in prezent negocieri pentru infiintarea unei mari companii pe actiuni care sa se ocupe de colectarea debitelor provenite de la clientii sectorului bancar. (Romania Libera)

Derivatele pe SNP, cele mai cautate de investitorii de la Sibiu

Cele mai cautate derivate au fost cele pe SNP, prin tranzactionarea a aporape 63.000 contracte, in timp ce numarul pozitiilor deschise pe iunie si septembrie se apropie de 28.000. (Curierul National)

In aprilie, rata inflatiei va depasi 0,5 %

Rata inflatiei pentru luna aprilie va depasi 0,5%, apreciaza analistii. Ei sustin ca aceasta va fi alimentata de primele acordate de Paste si de cheltuielile mari din aceasta perioada. (Realitatea TV)

Companii

Primaria Capitalei taie din terenurile Romaero fara stiinta ministrului Codrut Seres

Ministrul economiei, Codrut Seres, a aflat cu surprindere, saptamana trecuta, ca Primaria Capitalei a somat Romaero Baneasa sa permita de urgenta accesul firmei elene Psallidas in incinta sa pentru efectuarea unor vaste lucrari de canalizare. (Gardianul)

Acuzatii dure Intact - Rodipet: "cenzura" contra "santaj"

Revista A"Saptamana financiaraA" acuza Rodipet ca i-a sechestrat tirajul curent din cauza unui articol despre familia Awdi, proprietara retelei de distributie. (Evenimentul Zilei)

IMM-urile trebuie sa investeasca masiv in zona procesarii de alimente si in mediu

IMM-urile trebuie sa investeasca masiv in zona procesarii de alimente si in mediu, considera Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. (Gandul)

Hipermarketurile ataca puternic retail-ul romanesc in 2006

In prezent, in Romania sunt operationale 8 hipermarketuri, 82 de supermarketuri, 68 de magazine de tip discount si 35 de magazine cash&carry. Dupa ce in 2005 supermarketurile au fost cele care au luat avant, piata locala de comert va fi invadata in acest an de hipermarketuri. (Curierul National)

Mediul de afaceri, de acord cu "3% din profit, pentru UE"

Societatile comerciale ar putea plati o taxa de 3% din profitul anual, timp de trei ani, pentru constituirea fondurilor de care Romania va avea nevoie in momentul aderarii la UE. Aceasta, in urma unei initiative legislative anuntata de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu. (Curierul National)

Vantu si-a lansat si televiziune de business

Prima televiziune de business din Romania, Money Channel, s-a lansat oficial luni. Postul, care face parte din grupul media condus de Sorin Ovidiu Vantu, isi propune sa prezinte evenimentele financiare si bursiere la zi, ca si o analiza a mediului a principalelor tendinte din mediul de afaceri. (Hotnews)

Alte articole cu subiecte similare

Prima televiziune de business din Romania (Realitatea TV)

It&C

Elita industriei IT&C vine la raport

Cel mai mare targ de IT&C din Romania isi va deschide portile maine la Romexpo, la eveniment fiind asteptate peste 150 de companii din bransa si peste 80.000 de vizitatori. (Adevarul)

Alte articole cu subiecte similare

Standuri de peste 100.000 de euro la CERF 2006 (Realitatea TV)

Conflictul Microsoft UE, o noua runda

Gigantul software american Microsoft a fost din nou acuzat de Uniunea Europeana de practici anticoncurentiale. (Adevarul)

Telefonia merge bine pe net

Compania care a revolutionat telefonia, prin serviciul de telefonie prin internet Skype Technologies, a anuntat peste 100 milioane de utilizatori. (Jurnalul National)

Monitorizarea pietei IT&C

Incepand din iulie 2006, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va monitoriza evolutia noilor tehnologii si servicii care au aparut pe piata de comunicatii si va prezenta investitorilor straini, industriei si altor persoane interesate de transformarile pietei romanesti principalii indicatori si tendintele din domeniu. (Jurnalul National)

Auto

Situatia neclara de la Daewoo Craiova se prelungeste

Contractul de preluare a pachetului de 51% din actiunile Daewoo Automobile Craiova de la coreenii de la Daewoo Motor va fi finalizat in circa 10 zile, interval de timp in care partea straina trebuie sa dea un raspuns final, fie el afirmativ sau negativ. (Adevarul)

Travel

Bulgaria lasa statiunile romanesti cu ochii in soare

Litoralul bulgaresc castiga tot mai mult teren in preferintele romanilor. Estimarile Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) indica pentru aceasta vara cel putin o dublare a numarului de turisti romani in statiunile din Bulgaria. (Adevarul)

Stiri economice

Intarzieri la lucrarile de la Cernavoda

Lucrarile la Unitatea 2 a Centralei nuclearoelectrice de la Cernavoda ar putea fi amanate cu cel putin un an. (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Finalizarea U2 Cernavoda s-ar putea amana (Adevarul)

Pentru 2007 se pregateste punerea in functiune a Unitatii 2 Cernavoda (Cronica Romana)

Adevarul despre cota unica de impozitare

O analiza a SAR releva faptul ca bugetul de stat are mai multi bani decat poate administra in mod eficient. (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Cota unica devine un atu (Cotidianul)

Efectul reformei fiscale la un an dupa aplicare (Romania Libera)

Cota unica a imbogatit bugetul, dar i-a invrajbit pe politicieni (Adevarul)

SAR: Taxa unica a dus la cresterea veniturilor bugetare (Hotnews)

Extinderea Uniunii Europene, un succes economic

Aportul celor 10 noi membri intrati in UE in 2004, avand rate de crestere demne de "tigrii" asiatici, nu a avut efectele negative de care s-au temut unii analisti, ci, dimpotriva, a ajutat Europa sa faca fata provocarii globalizarii. (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Ultima extindere a Uniunii Europene a fost un mare succes (Curierul National)

Moromete, rescris de banii UE

Prin largirea termenului de fermier si de exploatatie agricola, orasenii se vor transforma in tarani. Astfel, fondurile europene destinate dezvoltarii rurale vor putea ajunge si la cei care infiinteaza o ferma printre blocuri. (Cotidianul)

Alte articole cu subiecte similare

Nu se mai accepta intarzieri la SAPARD (Evenimentul Zilei)

Termenele de executie la proiectele SAPARD nu vor mai fi prelungite (Gardianul)

Consultari pe tema accesarii fondurilor de finantare (Cronica Romana)

Alte patru domenii agricole vor fi finantate prin SAPARD (Realitatea TV)

Romanii vor manca mai putina paine in urmatorii 3 ani

Consumul se va reduce cu 14%, de la 100 kg pe locuitor la 88 kg pe locuitor. (Gandul)

Economia A- in crestere in urmatoarele 3 luni

In urmatoarele luni, vom asista la cresteri ale activitatii din aproape toate domeniile, spun oameni de afaceri chestionati de Institutul Roman de Statistica. (Gandul)

Deficitele vor creste pana in 2010

Potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), pana in anul 2010 vor creste constant atat exporturile, cat si importurile Romaniei, iar deficitul balantei comerciale si cel de cont curent vor fi din ce in ce mai mari. (Adevarul)

Alte articole cu subiecte similare

In 2010, Romania ar putea avea un PIB de 492 miliarde RON (Cronica Romana)

Restructurarea sistemului energetic, prin combinarea de unitati termo si hidro

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa restructureze productia energetica la nivel national pana la sfarsitul acestui an. (Curierul National)

Tigarile si bautura se scumpesc in mod oficial

Incepand de astazi intra in vigoare prevederile privind taxa pe viciu si exercitarea profesiunilor medicale. (Cronica Romana)

Alte articole cu subiecte similare

Introducerea taxei pe viciu, amanata dupa ziua de 1 Mai (Gardianul)

Ziua libera de 1 Mai a decalat introducerea taxei pe viciu (Realitatea TV)

Preturile la alcool si tigari vor creste in urmatoarele zile (Jurnalul National)

O tara frumoasa, cu oameni saraci si sate depopulate

Conform statisticilor, populatia Romaniei este preponderent feminina, traieste mai ales la oras si nu se poate lauda cu venituri multumitoare. (Realitatea TV)

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...