Udrea respinge acuzatiile Realitatea Media

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 00:56
1799 citiri
Udrea respinge acuzatiile Realitatea Media

Liderul PDL Elena Udrea respinge acuzatiile formulate de Realitatea Media privind presiunile politice cu care se confrunta, sustinand, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca a aflat din presa electronica, in urma cu cateva luni, despre sumele cu care trustul "ar fi evazionat statul".

"Dl. Vantu incearca sa acopere situatia ilegala in care trustul sau de presa functioneaza pozand ca victima a unei conspiratii politice. Acesta sustine o minciuna, si anume ca tocmai interventia mea la Realitatea TV de acum doua zile ar fi o dovada a presiunilor politice exercitate asupra trustului sau de presa.

In realitate, trustul sau de presa a regizat si regizeaza campanii denigratoare la adresa mea, campanii greu de imaginat intr-un spatiu media echidistant si profesionist", scrie Udrea in comunicat.

Ea mentioneaza ca informatii referitoare la nereguli constatate de ANAF si la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul, 6,2 milioane lei, au aparut in presa electronica inca de acum cateva luni.

"De fapt, asa cum de altfel dl. Vantu stie foarte bine, informatii referitoare la nereguli constatate de ANAF si la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul, si anume 6,2 milioane Ron, au aparut in presa electronica inca de acum cateva luni de zile.

De aici am aflat si eu. Singura premiera de acum doua zile a fost ca cineva a avut curajul sa spuna chiar la Realitatea TV ca trustul are probleme. Datorii la stat si plati ilegale sub forma drepturilor de autor", scrie Udrea.

Realitatea Media transmite, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca este "tinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice" si ca ANAF actioneaza "la comanda politica", "dezinformand public" ca la societatea controlata de Sorin Ovidiu Vantu s-ar fi facut "evaziune fiscala".

Potrivit comunicatului, "comanda politica primita de ANAF este dovedita clar de faptul ca, in urma cu doar doua zile, Ministrul Elena Udrea preciza intr-o emisiune in direct la Realitatea TV suma exacta pe care Realitatea Media ar datora-o statului roman, desi ANAF a anuntat clar ca acest control este inca in desfasurare si toate aceste informatii intra sub incidenta secretului fiscal".

"Mai mult, niciunul dintre reprezentantii legali ai companiei noastre nu a fost instiintat pana acum in legatura cu aceasta suma", se spune in comunicat.

"Asa cum am mai precizat, au existat mai multe scurgeri de informatii si documente care intra sub aceeasi incidenta a secretului fiscal si care au aparut in media apropiata puterii in ultima perioada.

Realitatea Media atentioneaza opinia publica de faptul ca, pentru prima oara dupa Revolutie, se afla in fata unui abuz fara precedent al puterii politice impotriva unei institutii media.

Compania noastra nu se va lasa intimidata si va sesiza instantele competente", se mai afirma in comunicatul Realitatea Media. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#udrea, #anaf, #acuzatii, #realitatea media, #sorin ovidiu vantu , #stiri Sorin Ovidiu Vantu