Vantu, trimis in judecata

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 15:58
1586 citiri
Vantu, trimis in judecata

Sorin Ovidiu Vantu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, in dosarul in care sunt acuzati de favorizarea lui Nicolae Popa, potrivit Mediafax. 

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica i-au trimis in judecata, in 12 octombrie, pe Sorin Ovidiu Vantu si pe Octavian Turcan, pentru favorizarea infractorului, precum si pe Alexandru Stoian, pentru complicitate la aceasta infractiune, se arata intr-un comunicat de joi al Parchetului instantei supreme.

Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma ii era necesara condamnatului pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie", potrivit procurorilor.

In acest scop, arata procurorii, Sorin Ovidiu Vantu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus in executare de Octavian Turcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit ca, la data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autoritatile judiciare.

Dupa arestarea, lui Nicolae Popa, in 2 decembrie 2009, de catre autoritatile judiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vantu si Alexandru Stoian "au desfasurat actiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania", mai arata procurorii.

Acestia precizeaza ca sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, "pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia. 

#judecata, #nicolae, #ovidiu, #popa, #sorin, #vintu , #stiri Sorin Ovidiu Vantu