"Alpinismul de oras", pentru un weekend in care sa scapi de monotonie

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
3056 citiri
"Alpinismul de oras", pentru un weekend in care sa scapi de monotonie

Escalada este un sport inrudit cu alpinismul, insa exista si cateva diferente: daca alpinismul presupune catararea pe versanti, escalada poate fi practicata oriunde: atat la munte, cat si la campie sau chiar in oras.

Datorita acestui lucru, escalada reprezinta atat o metoda de antrenament acasa, pentru alpinistii convinsi, dar si un sport popular printre orasenii iubitori de munte sau pur si simplu, de miscare.

In oras, escalada se poate practica atat in aer liber, cat si in sala. Este nevoie doar de niste pereti speciali, inclinati la diferite unghiuri si dotati cu puncte de sustinere. Este un sport care se invata usor, bazandu-se doar pe cateva reguli fundamentale de echilibru.

Cu toate acestea, este de preferat ca cei care nu au practicat niciodata acest sport sau care stiu ca nu sunt cataratori innascuti sa se inscrie la cursuri speciale, in care vor invata toate secretele acestei activitati.

In Bucuresti, exista mai multe sali de escalada si programe de trainning adresate atat persoanelor adulte, cat si copiilor.

Clubul Vertical Spirit dispune de cea mai mare sala de escalada din Romania: 15 m inaltime si 400 mp suprafata catarabila. Cursurile pentru incepatori adulti organizate de club costa 275 lei pe luna si cuprind 8 sedinte, cu instructor si echipament inclus, mai putin espadrile.

Pentru copii, pretul este de 240 de lei/luna, in aceleasi conditii. Vertical Spirit dispune de doua sali: una situata in zona Universitatii si cealalta in zona Baicului.

Daca preferi sa te descurci singur si sa iti cumperi echipamentul, la Galactic Gym, pretul unui abonament lunar cu intrari nelimitate este de 150 de lei.

Pro Boulder Project(PBP) este o asociatie sportiva dedicata exclusiv bouldering-ului si are ca obiectiv principal promovarea acestui sport. Bouldering-ul este tot o forma de escalada, insa se practica pe bolovani de pana la 4 metri inaltime sau pe structuri artificiale, in care coarda, buclele si hamul folosite pentru asigurare sunt inlocuite de o saltea de aterizare si de colegul de catarat.

Cursurile de bouldering sunt ceva mai scumpe. Un modul de 6 sedinte intr-un grup de 4 persoane costa 350 de lei, de 8 sedinte 400 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sala escalada, #cursuri catarare in oras, #alpinism oras , #Alpinism