Vanatoarea in Delta Dunarii, interzisa din nou

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 09:31
2424 citiri
Vanatoarea in Delta Dunarii, interzisa din nou

Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa, exceptie facand animalele daunatoare, care, prin inmultire excesiva, pot duce la dezechilibre ecologice majore, ordinul de ministru urmand sa fie trimis luni la Monitorul Oficial, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ordin care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii a fost semnat vineri de ministrul Rovana Plumb.

"Dunarea si Delta sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de ministru, care va pleca luni la Monitorul Oficial pentru publicare, care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al ministrului Mediului si Padurilor", a declarat Rovana Plumb, la masa rotunda cu tema "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?", organizata de Ministerul Mediului si Padurilor si Asociatia "Salvati Dunarea si Delta".

Rovana Plumb a mai spus ca Dunarea are o valoare deosebita pentru fiecare dintre statele riverane, atat pentru biodiversitate, cat si pentru rolul in dezvoltarea economica si sociala a intregii regiuni.

Premierul Victor Ponta i-a spus, miercuri, ministrului Mediului ca vrea ca Guvernul sa aiba o pozitie foarte clara in privinta proiectului de lege prin care vanatoarea pe teritoriul Rezervatiei Delta Dunarii este din nou permisa, precizand ca el nu va fi niciodata de acord cu o astfel de masura.

"Eu personal nu voi fi niciodata de acord sa reinceapa vanatoarea in Delta Dunarii. Respect decizia Parlamentului, inteleg ca nu e o decizie formala in acest sens si vreau sa precizam pozitia Guvernului si mecanismele prin care vom proteja ceea ce este o bogatie a Romaniei, care nu poate fi afectata nici de Parlament, nici de Guvern, nici de interese private", a spus Ponta.

In dezbaterea Camerei Deputatilor se afla o lege care reintroduce, printr-un amendament initiat de catre deputatul PDL Vasile Gherasim, vanatoarea pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

In baza Legii 136/2011, vanatoarea in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este interzisa.

#interzicere vanatoare Delta Dunarii, #vanatoare interzisa Delta, #vanatoare Delta Dunarii , #Articole pescuit