Stavarache investeste un milion de euro in reabilitarea Stadionul municipal din Bacau

Luni, 17 Iunie 2013, ora 14:30
2567 citiri
Stavarache investeste un milion de euro in reabilitarea Stadionul municipal din Bacau

Stadionul municipal din Bacau va fi reabilitat si modernizat de administratia locala cu sprijinul federatiilor romane de fotbal si atletism, suma investitiei urmand a atinge aproximativ 4,5 milioane de lei, a anuntat, luni, primarul Romeo Stavarache.

Municipalitatea "va aloca din bugetul local 3.765.560 de lei", suma urmand a acoperi reconstructia tribunelor, montarea unui sistem de incalzire, a unui rezervor de apa si racordarea la utilitati pe masura pretentiilor actuale ale publicului, dar si a mass media, se arata in declaratia acordata de Stavarache in exclusivitate pentru Agerpres.

"Vom derula lucrarile de modernizare cu sprijinul celor doua federatii, de atletism si de fotbal. Prima se va ocupa de proiectul si documentatia pentru modernizarea pistei de atletism, a doua ne-a alocat 140.000 de euro finantare pentru refacerea gazonului si introducerea unui sistem de drenaj a apei si de incalzire a suprafetei de joc. La finalul lucrarilor vrem sa oferim toate conditiile ca pe aceasta baza sportiva, situata chiar in centrul municipiului, sa se poata desfasura importante competitii nationale si internationale", a precizat edilul sef al Bacaului.

Romeo Stavarache a mai mentionat faptul ca realizarea investitiei va debuta "in acesta vara", finalizarea lucrarilor fiind programata "la sapte luni de la declansarea activitatii" pe acest santier, mai putin refacerea pistei de atletism care va fi buna pentru omologare de catre federatia internationala de specialitate in aproximativ doi ani.

Stadionul municipal a fost construit in anii '60, o marirea a tribunelor realizandu-se un deceniu mai tarziu. In decurs de aproximativ 30 de ani nu a mai cunoscut decat reparatii locale, precum si montarea instalatiei de nocturna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reabilitare Stadion Municipal Bacau, #Stavarache modernizare stadion Bacau, #investitii Primarie Bacau stadion , #Atletism