Robert Kubica, personalitatea FIA a anului 2013

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 17:42
1054 citiri
Robert Kubica, personalitatea FIA a anului 2013

Polonezul Robert Kubica, fost pilot de Formula 1, campion in 2013 la categoria WRC-2 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), a fost ales personalitatea FIA a anului, ca urmare a unui vot organizat de Federatia Internationala de Automobilism (FIA).

Kubica, in varsta de 29 de ani, a fost ranit grav la inceputul anului 2011, la un raliu in Italia, intr-un moment in care era o mare speranta a Formulei 1 si urma sa concureze tot sezonul pentru Lotus. Au fost necesare mai multe luni de recuperare pana cand polonezul a putut din nou sa conduca.

In sezonul 2013, in ciuda unor mici accidente, Kubica a castigat primul sau titlu international la raliuri.

Polonezul, castigator al Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei in 2008, a primit trofeul FIA vineri seara, in cadrul unei gale. Kubica i-a devansat in topul pentru desemnarea personalitatii FIA a anului pe cvadruplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel si pe campionii mondiali de raliuri Sebastien Loeb si Sebastien Ogier. Ceilalti nominalizati au fost Yvan Muller, cvadruplu campion WTCC, Adrian Newey (Red Bull), director tehnic al Red Bull Racing, Monisha Kaltenborn, team principal la Sauber F1, Jost Capito, patronul VW Motorsport, si Eduardo Freitas, director de cursa al WEC.

#Robert Kubica, #personalitatea FIA 2013 , #Automobilism