Cei mai buni calareti ai Romaniei se infrunta in weekend in Cupa Prejmer

Vineri, 11 Martie 2016, ora 13:51
5315 citiri
Cei mai buni calareti ai Romaniei se infrunta in weekend in Cupa Prejmer
Foto: Facebook / Clubul Sportiv Ecvestru 163 Plopi

Ultima etapa din Circuitul National de Concursuri de sarituri peste obstacole in manej inchis se desfasoara, in acest weekend, la Prejmer.

Dupa sase etape spectaculoase, rasturnari de situatii in clasamente, zeci de cai si calareti inscrisi in concurs si sute de ore de transmisii live, juriul Federatiei Ecvestre Romane va desemna echipa castigatoare la toate categoriile din competitie, se arata intr-un comunicat remis Business24.

In perioada 11-13 martie, intre orele 9:00 - 17:00, Federatia Ecvestra Romana, Primaria comunei Prejmer si Clubul Sportiv Ecvestru "163 Plopi" organizeaza cea de-a VI-a etapa a Concursului de sarituri peste obstacole "Cupa Prejmer".

La sfarsitul primei zile de concurs, la ora 19:45, va avea loc, la baza hipica din Prejmer, primul derby din Romania organizat in sala. Evenimentul va fi comentat de un renumit comentator britanic de profil, Ed Holloway.

La proba de Grand Prix, din ultima zi de concurs, se vor desemna castigatorii Cupei Prejmer. Pentru acest titlu se bat unii dintre cei mai buni calareti ai Romaniei, Luca Ruxandariu, Radu Ilioi, Ionel Bucur, Ionut Ursache, Leonte Bogdan sau Patrick Petre.

Patrick este proprietarul a cinci cai. Doi dintre ei, Converta si For Manny i-au adus cele mai bune pozitii pe podium la Prejmer. Pe For Manny il are de sase ani. Anul trecut s-a calificat, cu acest cal, la Campionatul European. Tot cu el a castigat finala Romaniei de Grand Prix si a iesit vicecampion la proba de Cupa Mondiala. Are 23 de ani, 9 ani de echitatie si planuri mari pentru viitor, inclusiv un loc pe podium la Balcaniada, din septembrie, de anul acesta, care se va desfasura in Romania.

Centrul Sportiv Ecvestru "163 Plopi", gazda competitiilor de la Prejmer, s-a infiintat in anul 2013. Are o capacitate de 120 de boxe pentru cazarea cailor si este printre putinele baze ecvestre din Romania, unde se organizeaza concursuri, sub egida Federatiei Ecvestre Romane, pe toata perioada iernii, se arata in comunicatul de presa.

#Cupa Prejmer sarituri, #cupa echitatie Romania, #sarituri echitatie Romania , #Echitatie