Echitatie la Sighisoara. Ce ar putea fi mai relaxant in mini-vacanta de 1 mai?

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
2733 citiri
Echitatie la Sighisoara. Ce ar putea fi mai relaxant in mini-vacanta de 1 mai?

Petrece-ti mini-vacanta de 1 mai admirand cel mai mare spectacol de echitatie din Romania, la Sighisoara. Evenimentul incepe pe 2 mai si include concursuri de dresaj, obstacole si cross-country, folosind si cai de la baze hipice din Bucuresti, Cluj, Tagu Mures si Timisoara.

In premiera, anul acesta, spectacolul ecvestru "Transylvania Horse Show" va fi condimentat cu demonstratii spectaculoase de atelaje cu 2 cai sustinute de sportivi profesionisti, atelaje cu ponei si alte momente inedite pregatite de organizatori, se anunta intr-un comunicat al organizatorului.

Astfel, pe data de 2, 3 si 4 mai vei avea parte de spectacol in toata regula de la 9.00 dimineata pana la 17.30.

Cine sunt concurentii

Concurenti si suporteri din 19 tari vor participa la cel mai popular eveniment romanesc dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), intr-un peisaj idilic recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind printre primele locuri din lume unde sa calaresti ca turist.

Ajuns la cea de-a IV-a editie, evenimentul aduce in Romania atat concurenti internationali cat si oficiali ai miscarii ecvestre internationale, prezenta lor fiind garantia faptului ca evenimentul se desfasoara conform standardelor internationale.

Federatia Ecvestra Internationala este reprezentata de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen este presedintele juriulul.

Competitiile oficiale pe care le poti admira

Odata ajuns aici, poti participa la Concursul Complet International; Cupa Romaniei - Categoria Novici si Concursul International Universitar.

1. Concurs Complet International (CCI) este o etapa pregatititoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc in Bulgaria, la jumatatea lunii mai, ultima editie a acestora desfasurandu-se anul trecut in Romania, in cadrul Transylvania Horse Show.

La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country.

Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta proba de Cross-Country, la care concurentii si caii lor au de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv.

Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

2. Cupa Romaniei la Concurs Complet - categoria Novici, sectiunea din competitie care se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa.

Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 1.500 metri si numara 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii sa se indrepte spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

3. Concurs International Universitar, "Cupa Natiunilor pentru Studenti" ("AIEC Student Riders Nation Cup" - Romania 2014), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume.

La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.

In cadrul acestui concurs caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator. Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs.

Caii sunt foarte bine antrenati si trebuie sa corespunda standardelor competitionale.

Transylvania Horse Show - o ocazie unica

"Este foarte greu sa motivezi un calaret din vest, sa nu mai vorbim despre cei de pe alte continente, sa vina sa concureze in Romania cu caii personali si totusi ne bucuram an de an de prezenta tot mai mare a acestora. Imi doresc ca acest efort sa-i motiveze si pe calaretii romani sa se indrepte spre aceasta disciplina, motiv pentru care am si introdus de anul acesta proba "Cupa Romaniei la Concurs Complet - categoria Novici". - Mihnea Vargolici, initiatorul si organizatorul evenimentului.

#Transylvania Horse Show, #echitatie 1 mai, #concurs echitatie , #Echitatie