Ai probleme la coloana vertebrala? Iata ce sport te poate ajuta

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
9750 citiri
Ai probleme la coloana vertebrala? Iata ce sport te poate ajuta

Orele petrecute la birou, in fata calculatorului, in pozitii neadecvate, ori chiar si statul pe tocuri o lunga perioada de timp pot afecta postura si coloana vertebrala.

Astfel se face ca la sala de fitness anumite exercitii fizice care pot agrava situatia si pot isca dureri in zona spatelui.

Exista insa anumite tipuri de antenamente care protejeaza coloana. Printre acestea se numara si Kangoo Jumps.

Kinga Sebestyen, cea care a facut celebru acest sport in Romania si in mult tari europene, ne explica de ce saritul pe ghetele cu arcuri ne protejeaza spatele, contrar zvonurilor aparute printre amatori.

"Kangoo Jumps a fost inventat, la inceput, tocmai pentru cei care au probleme cu coloana, cu articulatiile sau cu cei care tocmai au trecut prin diverse operatii", spune antrenoarea de fitness.

Potrivit acesteia, arcul ghetelor Kangoo Jumps si antrenamentele special gandite de specialisti amortizeaza sariturile si protejeaza corpul impotriva loviturilor. "Kangoo Jumps este perfect pentru intarirea musculaturii coloanei", puncteaza ea.

Muschii spatelui sunt ca "vita de vie care urca pe suport", in cazul nostru, pe coloana vertebrala, explica plastic antrenoarea. Daca avem muschii spatelui bine lucrati, vor sustine coloana si nu o sa avem probleme, spune Kinga Sebestyen.

"Spre exemplu, am auzit dupa antrenamente ca unii oameni au dureri de spate.

In realitate, este doar o febra musculara ce va disparea. Intr-o luna de zile, cu sprijinul antrenorilor de Kangoo Jumps, corpul o sa se adapteze si nu vor mai exista dureri.

La sala, daca avem probleme cu c0uloana, este bine, cand nu facem Kangoo Jumps, sa nu urmam exercitii ce implica sarituri necontrolate, sau cu gantere fara supravegherea unui instructor", explica antenoarea de fitness Kinga Sebestyen.

Kinga Sebestyen a lansat in anii 2000 fenomenul Kangoo Jumps in Romania, in mai multe tari europene si a ajuns sa lucreze inclusiv cu celebra Kim Kardashian.

Kinga Sebestyen este de 18 ani instructor de aerobic, step, fitball, pilates si lector la Federatia Romana "Sportul pentru Toti". Din 2008 organizeaza cursuri pentru persoanele care doresc sa devina instructori de Kangoo Jumps, lansand pana in prezent mii de specialisti care au ajuns sa antreneze sute de mii de oameni din intreaga lume.

Kinga Sebestyen este trainer coordinator si specialist al Academiei Internationale a Trainerilor de Kangoo Jumps, coordonand programe si oferind diplome de merit. In plus, este autoarea unuia din cele mai eficiente programe de slabit, Fat Burning, pentru care a fost premiata la nivel international.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sport dureri coloana, #Kangoo Jumps dureri coloana, #sport probleme coloana, #Kinga Sebestyen Kangoo Jumps , #Exercitii fitness