Cum a cucerit Zumba lumea fitness-ului: Un exemplu de succes in business

Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:31
1807 citiri
Cum a cucerit Zumba lumea fitness-ului: Un exemplu de succes in business

Alberto Perez, promotorul Zumba, ultimul trend in aerobic la nivel mondial, a inceput ca dansator si apoi ca instructor de aerobic in Columbia, invatand sotiile oamenilor de afaceri cum sa danseze senzual in cluburile din orasul natal, Cali.

Acum, Perez sta pe un munte de bani, transformand compania Zumba Fitness intr-un imperiu al fitnessului, care se dezvolta in mod exponential, bazandu-se in momentul de fata, pe investitori de renume.

"Nu sunt un om de afaceri, dar am simtit intotdeauna ca Zumba are potentialul de a deveni ceva cu totul special", a spus Perez, unul dintre cei trei cofondatori ai companiei Zumba Fitness, cu sediul in Miami, scrie Reuters.

Zumba, un tip de aerobic cu miscari inspirate din stilul de dans latino, s-a transformat peste noapte intr-un fenomen mondial. In momentul de fata aproximativ 12 milioane de oameni urmeaza cursuri de zumba in fiecare saptamana, in cel putin 125 de tari. In plus, Zumba Fitness a devenit cel mai puternic brand al unui program de aerobic, din lume.

Compania Zumba Fitness si-a inceput activitatea cu un buget mai mult decat modest, intr-un garaj din Miami. Dupa 12 ani, numara peste 200 de angajati, iar investitorii din New York pariaza pe faptul ca trendul nu este unul trecator.

Daca la inceput a fost vorba doar despre o sala de fitness, in momentul de fata reprezinta un stil de viata si o modalitate de petrecere a timpului liber, care imbina e-commerce, cu vestimentatia si muzica si care a fost imbratisat de artisti de renume precum Wyclef Jean sau Pitbull, pentru a-si promova mai bine muzica.

De la dansator, la promotorul unui stil de viata

Zumba s-a nascut dintr-o pura intamplare, in anii 1980. Perez, care mai este numit si Beto, isi castiga existenta ca dansator in cluburi de noapte, pana cand, proprietarul unei sali de fitness de cartier l-a rugat sa tina locul unui instructor accidentat. Pentru ca nu mai practicase niciodata aerobic, a cumparat o cartea de exercitii a lui Jane Fonda. Dupa cateva luni, Perez a lasat deoparte muzica de aerobic si a inceput sa sustina cursuri cu muzica sa preferata, merengue si salsa, combinand astfel exercitiile cu muzica latino si dand nastere la ceea ce astazi numit Zumba.

Noul stil de aerobic a inceput sa se bucure de succes, iar Perez s-a mutat la Bogota, unde pentru o perioada scurta de timp a fost unul dintre coregrafii cantaretei Shakira. In 1999, perez s-a mutat in Miami, desi nu cunostea deloc limba engleza, sperand sa atraga atentia comunitatii spaniole. Si a reusit.

In momentul de fata, compania si-a lansat si o linie vestimentara foarte colorata, articole de incaltaminte si o revista glossy - "Zlife". De asemenea, Perez planuieste realizarea unor emisiuni TV, care sa vizeze in special Europa de Est, Asia si America Latina, exploatand un nou concept: concertele de fitness.

#succes Zumba Fitness, #cum s a nascut Zumba, #istoria Zumba Fitness, #succes industria fitnessului , #Fitness